De ce nu luam permisul de conducere?

Atunci cand ne apucam de cursurile unei scoli de soferi, ne putem confrunta adesea cu un bagaj de cunostinte prea mare pentru timpul nostru liber, si-asa insuficient, destinat invatarii si exersarii tehnicilor auto. Din acest motiv, incercam sa completam cat mai multe chestionare auto, inainte de a consulta un manual (in speranta ca vor face minuni) si cautam sa planificam orele de practica petrecute cu instructorul, cat mai aproape de momentul examenului, pentru a tine minte tehnicile invatate. Daca si tu esti te afli in aceeasi situatie, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa te mentii calm si eficient in timpul probei teoretice a examenului auto.

Observatiile ineficiente sau lipsa de acuratete atunci cand parcam cu spatele sunt un lucru comun pentru care oamenii nu reusesc treaca de examenul auto inca de la prima incercare. Observatiile sunt ineficiente atunci cand elevii nu se uita atent in oglinzile laterale sau cea retrovizoare. Lipsa de precizie inseamna ca ele nu sunt ajustate suficient astfel incat sa beneficiezi de o buna vedere a pozitiei masinii. Inaintea inceperii testului asigura-te ca ti-ai ajustat corect oglinzile, pentru a nu face din asta un motiv de netrecere a testului. Faptul ca la o masina personala acestea pot ramane in aceeasi pozitie pentru mult timp, la masina pe care practici, oglinzile se schimba in functie de nevoile fiecarui candidat. 

Lipsa de observatie si judecata la o intersectie reprezinta un alt lucru pe care elevii il au in comun, lucru care poate transforma o secunda de neatentie intr-un esec total. Ezitarea un este un alt defect minor, iar daca acest lucru se repeta de cateva ori, vei pierde, cu siguranta, permisul. Asta inseamna ca nu esti sigur pe tine si ii poti incurca oricand pe ceilalti participanti la trafic.

Atunci cand te afli la intrarea intr-o intersectie incearca sa nu te panichezi, chiar daca masina din spatele tau te preseaza. Acesta este un examen foarte important in viata si este important sa ii acorzi atentia cuvenita. Incearca sa nu schimbi directia de mers doar pentru ca soferul din spatele tau devine nerabdator. Si el a fost incepator candva si nu este nicio rusine sa fii stangaci. Totodata incearca sa iti iei toate masurile de siguranta atunci cand astepti la semafor. Exista multi soferi care uita sa pastreze distanta regulamentara intre autoturisme, iar faptul ca nu stii sa faci plecarea din panta iti poate aduce un esec. In fond, poti provoca daune materiale in doar cateva secunde, daca nu stii sa executi corect combinatia de pedale.

No comments:

Post a Comment