Cola Cola Life

Cu putin timp in urma, am deschis televizorul si urmaream stirile ProTv. Nu aveam intentia sa ma uit, insa au difuzat o informatie interesanta. Desi nu am incredere atunci cand aud despre produse 100% naturale, am continuat sa ascult. Era vorba despre stevie, un inlocuitor sanatos al zaharului. Andreea Esca prezenta beneficiile, modul de folosire si de unde il poti procura.

Dupa o scurta navigare pe interent, tind sa ii dau dreptate. Stevia poate fi folosita de persoanele care doresc sa nu mai consume zahar, dar nu se refera numai la cei supraponderali sau cei la cura de slabire; este buna pentru diabetici sau pentru oricine care doreste sa manance mai sanatos. Pentru ca nu are un gust diferit de al zahrului, este perfecta pentru prajituri, compoturi, sucuri, dulceata. Se foloseste in cantitati mici, deoarece are o putere de indulcire de 300 de ori mai mare decat zaharul.

De asemenea, in cadrul stirilor se prezenta marturia lui Eric si Grania, doi romani care au investit in sere cu culturi de stevie. Ei traiesc in Statele Unite, dar s-au cunoscut la Bucuresti, unde el a studiat medicina veterinara, iar ea horticultura. Cei doi sustin ca stevia se intretine usor, iar prima recolta apare dupa cinci luni, insa trebuie sa fie bine irigate. Scopul lor este sa faca prima fabrica de stevie din Europa, pentru ca frunzele uscate sunt trimise in China. Acolo sunt transformate in pudra sau sirop.

Conform medicului nutrisionist, Daniela Chitic, stevia este „non-calorica, ajuta foarte mult in diabetul zaharat si ajuta persoanele care vor sa scada in greutate.“

Stirea se incheie cu date concrete despre pret. Produsele se gasesc in farmacii naturiste si costa 11 lei, 50 ml de sirop sau 50 lei o cutie cu 250 gr. de pudra.

Pentru ca trebuie sa fim in pas cu moda, Coca Cola a lansat un nou sortiment, care se numeste Coc Cola Life. Este mai sanatos, fiind indulcit cu stevie si zahar. Diferenta este si in eticheta. Desi ne-am obisnuit cu rosu, de data aceasta producatorii au decis sa foloseasca verde, iar sticla va fi confectionata 100% din material reciclabil. Din pacate, produsul inca nu este disponibil in Romania, ci doar in Argentina.

No comments:

Post a Comment