Cauciucurile optime garanteaza siguranta in timpul condusului

Pneurile de teren care se instaleaza pe masina se recomanda sa fie personalizate, astfel incat acestea sa fie adecvate pentru mediul in care va rula vehiculul. Multe anvelope de teren pot fi gasite in diverse modele pentru a asigura obiective distincte, bazate pe indicele de marime.

Exista destul de multe site-uri care permit utilizatorilor sa introduca specificatiile vehiculelor lor pentru a putea obtine o recomandare cu privire la acest indice, fara o deplasare care nu este absolut necesara la un specialist auto. Pe masura ce se compara variate modele de anvelope, acest lucru va oferi o idee destul de clara privind optiunea ideala pentru scopul dorit. Trebuie sa se ia in considerare o serie de factori in timp ce se efectueaza cercetarea. Primul aspect care se impune este cel climatic, el dictand compozitia si modelul benzii de rulare. De obicei, un climat mai rece va insemna un parcurs pe suprafete cu mai multa zapada, de aceea este recomandat sa se cumpere anvelope de teren care sunt menite sa se adapteze la conditiile respective in mod specific. Mai mult, uneori este nevoie de pneuri care sunt in masura sa ruleze pe vreme de ploaie, daca proprietarul locuieste intr-un climat mult mai umed. Un sistem de rating la anvelopelor care au fost testate la viteze treptat ajuta extrem de mult, mai ales daca se circula si pe suprafete cu mari denivelari.

Pentru a asigura siguranta maxima, ar trebui sa se achizitioneze un set de pneuri care merge 25-30 km/h peste ratingul minim, astfel selectandu-se un maxim preconizat al vitezei. De exemplu, daca se va merge in general cu 75 km/h, inseamna ca ar trebui sa se cumpere anvelope care au un rating de viteza marcat de aproximativ 100 km/h (evaluat la standardele europene pentru pneurile de teren).

No comments:

Post a Comment