10 metode eficiente de a scapa de depresie

Depresia este, alaturi de obezitate si stres, una dintre cele mai importante boli ale secolului in care traim. Aparitia ei se datoreaza unor motive deosebit de variate, de la socul pierderii unei persoane dragi, la perioada postnatala sau chiar pierderea locului de munca sau plecarea iubitei din viata ta. Desi cei care o au nu vad nicio iesire din starea confuza si tulburatoare generata de depresie, exista o serie de pasi simpli pe care oricine ii poate face pentru a se reintoarce la viata normala de dinaintea instalarii depresiei. Iata care ar fi acestia.

Cauta sa te implici in activitati noi si variate, sa fii interesat. Cea mai frecventa cauza a depresiei este lipsa activitatilor. O parte dintre ele tind sa devina rutina si sa fie plictisitoare. Activitatile de orice fel sunt foarte importante pentru mentinerea sanatatii mintale, contribuind la mentinerea unor niveluri normale ale stimei de sine si fericirii. Ele ofera satisfactii, te fac sa te simti bine, sa te apreciezi pentru ceea ce esti si nu-ti dau ocazia sa ai ganduri negative sau emotii negative. „Cultivarea” lor poate duce la vindecarea depresiei, anxietatii, furiei puternice, fricii inexplicabile sau sentimentelor de vina. Activitatile pot fi: munca in casa, curatenie, gasirea unui hobby now, poate goblenul, vizitarea unor rude etc.

Fii pozitiv. Gandirea negativa ocupa un loc cheie in istalarea depresiei. Depresivii tind sa-si minimizeze talentele, calitatile, realizarile. Si oamenii veseli experimenteaza esecul, dezamagirea, respingerea, emotiile negative, durerea, insa acestia isi pastreaza optimismul si percep tristetea si suferinta ca pe o normalitate a vietii si incearca sa treaca peste probleme cu zambetul pe buze. Parte din fericire sunt si alegerile curajoase de a iubi viata in ciuda suferintelor.

Rezolvarea problemelor personale. Ai grija sa nu ai foarte multe probleme personale nerezolvate. „Sparge” problemele complexe in scopuri usor de atins si foloseste recompense, prietenii, familia, grupurile de suport. Nu te sfii sa intrebi in jurul tau daca nu ai solutii la anumite probleme personale. Depresivii tind sa respinga orice solutie, gasind motive pentru a elimina oricare dintre ele. Fii open-mind si accepta solutii, indiferent de unde vin.

No comments:

Post a Comment