Cat de multe nu stim despre contraceptie?

Femeile supraponderale au o probabilitate mai mare sa nu reuseasca sa isi controleze sarcinile nedorite, chiar si cu pastile. Dintre femeile care folosesc contraceptive sub forma de pastile pentru a evita sa ramana gravide, cele mai tematoare ar trebui sa fie cele supraponderale, unde riscul aplicat este de 60% sanse sa apara o sarcina nedorita. Cercetatorii nu si-au dat seama nici pana acum de ce femeile grase au un risc crescut sa ramana gravide desi folosesc fel de fel de contraceptive. Exista o explicatie teoretica, totusi: femeile supraponderale au un metabolism accelerat, enzime ale ficatului mai multe si grasime in cantitati mari. Acesti factori reduc din durata efectului pastilei si cantitatea de medicament din sange.

Emisiunile de tip reality-tv au redus sarcinile aparute la cuplurile foarte tinere. Ne tot plangem ca televizorul si televiziunea sunt foarte nocive pentru tineri si copii, accentul cazand pe prea mult sex si violenta. Showurile tv tip reality au avut insa un impact pozitiv asupra sarcinii in randul tinerilor. Doi economisti americani au studiat doua astfel de showuri si reactiile tinerilor pe retelele de socializare pentru a vedea cum sunt influentati de problema sarcinii si avortului. Apoi au folosit date statistice pentru a vedea cum a fluctuat numarul de sarcini descoperite in randul tinerilor si nasterile aparute in timpul showurilor. Showurile au avut efectul scontat, rata nasterilor in randul tinerilor a scazut dramatic cu 5.7 intr-un singur an. Si avorturile au scazut din punct de vedere numeric si al incidentei aparitiei cazurilor in randul tinerilor.

Asa ca tinerii stiu sa isi controleze instictele primare si sa nu mai faca asa multi copii asta daca li se spune verde-n fata sau li se prezinta urmari ale sarcinii si avortului la tineri si copii chiar.

No comments:

Post a Comment