Ce jucarii se recomanda copiilor de 7 ani?

Varsta de 7 ani este varsta la care copiii fac cunostinta cu scoala, cu invatatorii si cu numerosii colegi de clasa. Varsta de 7 ani este decisiva pentru dezvoltarea armonioasa a celor mici. Jucariile la varsta de 7 ani trebuie sa fie unele motivationale, inteligente si educative.

Jucarii copii 7 ani – idei si sfaturi practice

Daca esti parinte si copilul tau tocmai a implinit varsta de 7 ani, trebuie sa te asiguri ca este inconjurat de jucarii care sa-l ajute din punct de vedere mental si emotional. Cele mai potrivite jucarii pentru copiii de 7 ani sunt puzzle-urile: acestea ii ajuta pe cei mici sa faca diverse conexiuni, sa-si imbunatateasca concentrarea si sa-si dezvolte perspicacitatea. Este bine ca, inca de la inceput, sa i se ofere jocuri de puzzle-uri mai grele, asupra caruia sa se concentreze mai mult timp. Daca primul puzzle care i se ofera este unul usor, copilul isi va pierde interesul pentru astfel de jocuri, se va plictisi foarte repede si seva orienta catre altceva.

Daca sunteti parintii unei fetite de 7 ani, cele mai potrivite jocuri si jucarii pentru aceasta sunt: seturile de creatie (confectionare de margele, accesorii diverse, etc.), jocurile de puzzle inspirate din desenele animate potrivite varstei de 7 ani, papusile interactive insotite de diverse accesorii, seturile de pictura, puzzle-urile cu animale etc.

Daca sunteti parintii unui baietel de 7 ani, cele mai potrivite jucarii pentru acesta sunt: puzzle-urile cu orase, capitale sau obiective turistice din intreaga lume, jocurile de puzzle cu personaje din desene animate, jocurile de sah, jocurile de dartz, seturile de mingi, jocurile cu pistoale (in cazul acestora se impun anumite limite, intrucat unele jucarii de acest gen sunt violente si nu aduc nimic bun in dezvoltarea corecta a unui copil),masinutele cu telecomanda si orice alte jucarii radiocomandate etc.

No comments:

Post a Comment