Textul invitatiilor de nunta poate face diferenta intre nunta reusita si cea mai putin reusita

Cine a trecut macar o data prin organizarea unei nunti stie cat de greu este sa gasesti formula perfecta pentru un text atragator, dar decent, original, dar sobru. In locul textelor predefinite sau sabloanelor care se pot completa cu datele importante ale evenimentului important din viata mirilor, tinerii aleg sa fie cat de creativi pot si sa dovedeasca invitatilor ca se implica trup si suflet la pregatirea nuntii in cel mai mic detaliu. Dincolo de aspectul general al invitatii nunta, de textul gasit in invitatie depinde si optiunea de a veni sau nu la petrecerea de nunta.

Daca textul nu este bine formulat si nu este adaptat fiecarei personalitati a invitatilor, riscul esecului petrecerii de nunta este destul de mare. De asemenea, daca fontul ales este mult prea „inflorit” si greu de citit, iarasi nu este bine, deoarece nu toti invitatii nu sunt purtatori de ochelari si vad foarte bine. Important e si contrastul invitatii nunta. O invitatie care are un font de culoare deschisa pe un fond si mai deschis va fi foarte greu de parcurs si anumite informatii esentiale se pot pierde din vedere. Marimea fontului este la fel de importanta. De obicei, fontul se alege si se imprima cat mai mare, usor de citit rapid, fara prea mare efort si „placut” ochiului. Un font se poate strica foarte usor daca efectele aplicate nu sunt alese cu grija, daca imprimarea nu e la calitatea general acceptata sau daca, in urma printarii, cartonul sau foaia a fost deteriorata de caldura din cauza imperfectiunilor. Cand se alege textul invitatii nunta e important sa se stabileasca clar ce tip de invitati vor sosi la petrecerea de nunta. Daca sunt tineri, textul poate fi mai jucaus, haios, poate contine si glume, poate avea anumite aluzii fine sau poate face trimitere directa la niste detalii mai putin cunoscute din viata cuplului.

Daca insa vorbim de invitati mai batrani, atunci textul trebuie sa spuna exact informatiile esentiale, fara glume, sa fie sobru, obiectiv, dar elegant si usor de parcurs, fara limbaj bombastic si nonformal. Formalizarea textului pentru invitatii nunta contribuie foarte mult la perceptia invitatiei ca una venita din partea unor oameni care tin deosebit de mult la calitate si respecta fiecare invitat pe care il vor langa ei la fericitul eveniment.

No comments:

Post a Comment