Rent a car pe aeroport – zero riscuri, zero probleme

Calatoriile in orase necunoscute au dezavantajul de a ne pune cel mai adesea in situatii neplacute, mai ales atunci cand calatorim in scop de afaceri sau intr-o deplasare de la serviciu si timpul nu ne este deloc un aliat. Cel mai rapid mod de a ne descurca intr-un oras necunoscut este sa apelam la o companie de rent a car, cu ajutorul careia masina dorita se va afla la dispozitia noastra unde si cand dorim. Pentru cei care calatoresc in orasul de pe Bega, exista oricand serviciul de inchirieri masini Traian Vuia Timisoara, pentru care cei interesati sa inchirieze o masina pot opta chiar dinainte de a ajunge in oras.

Nimic mai simplu decat o rezervare rapida si sigura, la http://rpdrentacar.ro, dar nu trebuie sa uitati sa completati in zona unde stabiliti ca punct de ridicare a masinii inchiriate Aeroportul Traian Vuia din Timisoara. Masina aleasa, din sectiunea Flota a site-ului, va fi livrata la aeroport, in ziua si ora indicata in formularul completat pe site. Tot aici, cel care face rezervarea va trebui sa mentioneze si locul si data returnarii masinii. Alte informatii necesare pentru a efectua rezervarea online mai sunt varsta soferului si tara de origine a acestuia. Dupa verificarea disponibilitatii masinii dorite va fi generat si un cost al inchirierii acesteia. In situatiile in care exista nelamuriri sau intrebari, dar si in situatiile in care totul pare clar legat de rezervare, nu ar strica sa parcurgeti si sectiunea Termeni si Conditii, pentru a sti exact ce va asumati prin inchirierea unei masini.

Inchirierea online a unei masini care sa astepte chiar la aeroport este utila si uneori chiar imperios necesara, mai ales ca traim intr-o tara in care tarifele pentru taximetrele care stationeaza in fata aeroportului in cautare de noi clienti pot oferi de multe ori surprize dintre cele mai neplacute.

Cunoscut in online, indragostit in offline

Pe iubitul meu l-am intalnit pe internet. Nu eram de acord cu astfel de intalniri, insa eram singura de aproape un an, locuiam intr-un oras foarte mic, in care toata lumea se stia cu toata lumea, iar sansele ca eu sa imi gasesc pe cineva mi se pareau aproape nule. Asa ca, la indemnul unei prietene mi-am facut cont pe un site de dating si am inceput sa raspund mesajelor pe care le primeam. Desi am primit mesaje de la mai multi pretendenti, unul singur mi-a atras atentia.

Mi-a placut foarte mult abordarea lui, asa ca am inceput sa vorbesc cu el din ce in ce mai des. Dupa vreo luna in care am tot discutat pe internet, am hotarat sa ne si vedem. Desi vasusem mai multe poze cu el, teama mea cea mai mare era ca nu o sa il recunosc, asa ca i-am spus sa imi spuna ce o sa poarte la prima intalnire, ca nu cumva sa abordez pe altcineva. El insa m-a asigurat ca il voi recunoaste si, cel mai important, ca ma va recunoaste el pe mine ”dintr-o mie”, a spus el. Nu mai facusem lucrul asta niciodata pana atunci, sa ma intalnesc cu cineva pe care nu il vasusem niciodata, si ma temeam ca nu o sa imi mai placa sau ca eu nu o sa ii mai plac lui odata ce ne vedem in realitate. Insa, a avut dreptate. L-am recunoscut din prima. Iar cand l-am vazut mi s-au inmuiat picioarele. Era inalt, brunet, purta o pereche de jeansi inchisi la culoare, o camasa bleu si o jacheta piele neagra si avea o atitudine atat de relaxata si parea atat de sigur pe el, incat mi se parea cel mai sexy barbat pe care l-am vazut vreodata.

Am mers la un restaurant, unde am vorbit, am ras si am glumit vreo patru ore. Nu ne mai saturam unul de altul si nu ne venea sa credem cat relaxati ne simteam unul in preajma celuilalt, de parca ne stiam de o viata. Acea intalnire a avut loc acum un an si jumatate si da, inca suntem impreuna si chiar ne gandim sa ne casatorim. Cand imi aduc acum aminte, ma gandesc cum de am avut curaj sa ma intalnesc cu cineva pe care l-am cunoscut in conditiile astea, insa, pe de alta parte, daca nu as fi facut-o, nu l-as fi intalnit niciodata. Asa ca povestea mea are urmatoarea pilda - nu va fie teama de noi provocari, s-ar putea ca acolo sa fie sansa voastra!

Cat de multe nu stim despre contraceptie?

Femeile supraponderale au o probabilitate mai mare sa nu reuseasca sa isi controleze sarcinile nedorite, chiar si cu pastile. Dintre femeile care folosesc contraceptive sub forma de pastile pentru a evita sa ramana gravide, cele mai tematoare ar trebui sa fie cele supraponderale, unde riscul aplicat este de 60% sanse sa apara o sarcina nedorita. Cercetatorii nu si-au dat seama nici pana acum de ce femeile grase au un risc crescut sa ramana gravide desi folosesc fel de fel de contraceptive. Exista o explicatie teoretica, totusi: femeile supraponderale au un metabolism accelerat, enzime ale ficatului mai multe si grasime in cantitati mari. Acesti factori reduc din durata efectului pastilei si cantitatea de medicament din sange.

Emisiunile de tip reality-tv au redus sarcinile aparute la cuplurile foarte tinere. Ne tot plangem ca televizorul si televiziunea sunt foarte nocive pentru tineri si copii, accentul cazand pe prea mult sex si violenta. Showurile tv tip reality au avut insa un impact pozitiv asupra sarcinii in randul tinerilor. Doi economisti americani au studiat doua astfel de showuri si reactiile tinerilor pe retelele de socializare pentru a vedea cum sunt influentati de problema sarcinii si avortului. Apoi au folosit date statistice pentru a vedea cum a fluctuat numarul de sarcini descoperite in randul tinerilor si nasterile aparute in timpul showurilor. Showurile au avut efectul scontat, rata nasterilor in randul tinerilor a scazut dramatic cu 5.7 intr-un singur an. Si avorturile au scazut din punct de vedere numeric si al incidentei aparitiei cazurilor in randul tinerilor.

Asa ca tinerii stiu sa isi controleze instictele primare si sa nu mai faca asa multi copii asta daca li se spune verde-n fata sau li se prezinta urmari ale sarcinii si avortului la tineri si copii chiar.

Ce jucarii se recomanda copiilor de 7 ani?

Varsta de 7 ani este varsta la care copiii fac cunostinta cu scoala, cu invatatorii si cu numerosii colegi de clasa. Varsta de 7 ani este decisiva pentru dezvoltarea armonioasa a celor mici. Jucariile la varsta de 7 ani trebuie sa fie unele motivationale, inteligente si educative.

Jucarii copii 7 ani – idei si sfaturi practice

Daca esti parinte si copilul tau tocmai a implinit varsta de 7 ani, trebuie sa te asiguri ca este inconjurat de jucarii care sa-l ajute din punct de vedere mental si emotional. Cele mai potrivite jucarii pentru copiii de 7 ani sunt puzzle-urile: acestea ii ajuta pe cei mici sa faca diverse conexiuni, sa-si imbunatateasca concentrarea si sa-si dezvolte perspicacitatea. Este bine ca, inca de la inceput, sa i se ofere jocuri de puzzle-uri mai grele, asupra caruia sa se concentreze mai mult timp. Daca primul puzzle care i se ofera este unul usor, copilul isi va pierde interesul pentru astfel de jocuri, se va plictisi foarte repede si seva orienta catre altceva.

Daca sunteti parintii unei fetite de 7 ani, cele mai potrivite jocuri si jucarii pentru aceasta sunt: seturile de creatie (confectionare de margele, accesorii diverse, etc.), jocurile de puzzle inspirate din desenele animate potrivite varstei de 7 ani, papusile interactive insotite de diverse accesorii, seturile de pictura, puzzle-urile cu animale etc.

Daca sunteti parintii unui baietel de 7 ani, cele mai potrivite jucarii pentru acesta sunt: puzzle-urile cu orase, capitale sau obiective turistice din intreaga lume, jocurile de puzzle cu personaje din desene animate, jocurile de sah, jocurile de dartz, seturile de mingi, jocurile cu pistoale (in cazul acestora se impun anumite limite, intrucat unele jucarii de acest gen sunt violente si nu aduc nimic bun in dezvoltarea corecta a unui copil),masinutele cu telecomanda si orice alte jucarii radiocomandate etc.

Cutremur in Alaska

In ultimul timp se inregistreaza tot mai multe cutremure. Seismele au magnitudini din ce in ce mai mari. Luni noapte, in Alaska s-a inregistrat un cutremur de 7,9 grade magnitudine pe scara Richter.

Meteorologii au anuntat un tsunami, insa a fost inlocuit de un cutremur. Acesta s-a produs la 24 de kilometri sud-est de insula Little Sitkin, in Alaska, la ora 20.53 GTM, conform USGS.

Un necaz nu vine singur. De aceea, cutremurul acesta a avut si alte urmari. Din fericire pentru locuitori, nu au avut loc pierderi de vieti omenesti si nici pagube materiale.

Un cutremur mai puternic decat acesta a fost in insulele Rat, in anul 1965. Seismul de atunci a fost de 8,7 grade magnitudine.

Te-ne-ri-fe!

Exista o melodie cu acest nume, care a fost in foarte mare voga anul trecut si care e “vinovata” de dorinta mea aproape obsesiva de a ajunge in aceasta destinatie. Am cautat intai cateva informatii, pentru ca recunosc ca nu stiam prea multe despre aceasta insula. Asa am aflat ca Tenerife este cea mai mare insula din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, ce apartine Spaniei. Si tot asa am aflat si ca in Tenerife se organizeaza anual un carnaval foarte faimos, Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife, al doilea ca marime din lume, dupa cel de la Rio.

Dupa ce am vazut poze si poze cu peisajele superbe, am stiut ca anul acesta acolo imi voi face concediul. Tenerife, de altfel, nici nu e o destinatie foarte scumpa, contrar asteptarilor mele. Mie mi se parea o destinatie exclusivista si asta a fost si motivul pentru care nu am luat-o niciodata in calcul pana acum. Insa, e o destinatie destul de accesibila. Am gasit o Oferta Tenerife pentru 7 zile foarte buna, pe agentia de turism www.sobisturism.ro, la un hotel de 4 stele. Din Bucuresti am mers cu un charter, am aterizat pe Aeroportul din Sud, am mers la hotel, care arata exact ca in poze si nici nu mi-am despachetat, ca am si fugit pe plaja. Peisajele in Tenerife sunt de vis, iar daca iti poti permite sa stai acolo, mi se pare locul perfect de locuit. Am intalnit acolo si multi romani care incearca sa isi faca un trai mai bun, dar criza a afectat si aceasta insula, iar asta se vede in buzunarul locuitorilor de acolo. In cele 7 zile am vizitat tot ce se putea vizita - am fost in gradinile zoolige din Loro Park - aflate in nordul insulei, am fost la Aquapark, situat chiar in zona de sud in care am fost cazati, in Playa de las Americas, unde se pot face scuba diving, surfing, jet ski, wind surfing sau snorkeling si am vizitat si Piramidele negre, aflate tot in zona de sud, am urcat in varful muntelui Teide cu telecabina, de unde ne-am continuat drumetia pe jos si am vizitat Parcul National Teide, Padurea Anaga si Punta de Teno.

Un punct de atractie pe care nu ar trebui sa il ratati este Gradina Botanica, ce se intinde pe 4000 de metri patrati. Tenerife este o destinatie de vacanta speciala, in care ar trebui sa ajungeti macar o data in viata.

10 metode eficiente de a scapa de depresie

Depresia este, alaturi de obezitate si stres, una dintre cele mai importante boli ale secolului in care traim. Aparitia ei se datoreaza unor motive deosebit de variate, de la socul pierderii unei persoane dragi, la perioada postnatala sau chiar pierderea locului de munca sau plecarea iubitei din viata ta. Desi cei care o au nu vad nicio iesire din starea confuza si tulburatoare generata de depresie, exista o serie de pasi simpli pe care oricine ii poate face pentru a se reintoarce la viata normala de dinaintea instalarii depresiei. Iata care ar fi acestia.

Cauta sa te implici in activitati noi si variate, sa fii interesat. Cea mai frecventa cauza a depresiei este lipsa activitatilor. O parte dintre ele tind sa devina rutina si sa fie plictisitoare. Activitatile de orice fel sunt foarte importante pentru mentinerea sanatatii mintale, contribuind la mentinerea unor niveluri normale ale stimei de sine si fericirii. Ele ofera satisfactii, te fac sa te simti bine, sa te apreciezi pentru ceea ce esti si nu-ti dau ocazia sa ai ganduri negative sau emotii negative. „Cultivarea” lor poate duce la vindecarea depresiei, anxietatii, furiei puternice, fricii inexplicabile sau sentimentelor de vina. Activitatile pot fi: munca in casa, curatenie, gasirea unui hobby now, poate goblenul, vizitarea unor rude etc.

Fii pozitiv. Gandirea negativa ocupa un loc cheie in istalarea depresiei. Depresivii tind sa-si minimizeze talentele, calitatile, realizarile. Si oamenii veseli experimenteaza esecul, dezamagirea, respingerea, emotiile negative, durerea, insa acestia isi pastreaza optimismul si percep tristetea si suferinta ca pe o normalitate a vietii si incearca sa treaca peste probleme cu zambetul pe buze. Parte din fericire sunt si alegerile curajoase de a iubi viata in ciuda suferintelor.

Rezolvarea problemelor personale. Ai grija sa nu ai foarte multe probleme personale nerezolvate. „Sparge” problemele complexe in scopuri usor de atins si foloseste recompense, prietenii, familia, grupurile de suport. Nu te sfii sa intrebi in jurul tau daca nu ai solutii la anumite probleme personale. Depresivii tind sa respinga orice solutie, gasind motive pentru a elimina oricare dintre ele. Fii open-mind si accepta solutii, indiferent de unde vin.