Lenjerii din fibre naturale si organice pentru patutul copilului

Lenjeriile de pat pentru copii – iata un capitol care, desi atat de frumos si de vesel datorita lumii frumoase a copilariei si a desenelor animate care anima seturile de lenjerie, pune foarte multe probleme parintilor. De la tipul de material din care sunt confectionate lenjeriile si pana la tipul de vopseluri si materiale cu care sunt imprimate... totul conteaza si totul poate influenta sanatatea bebelusului. Recomandarea numarul unu a medicior si specialistilor ar fi aceea de a evita materialele sintetice si de a merge cat mai mult de fibre naturale, bumbac preferabil, si pe cat posibil organic.

Astfel, gasiti lenjerii cu 30% discount pe nichiduta, modele nu numai foarte variate dar si foarte potrivite pentru sanatatea si buna devoltare a copilului inca de la primele zile de viata. Alaturi de materialele sintetice sunt de evitat, de asemenea, paturicile foarte luxoase cu diverse tipuri de fibre si care in afara de alergiile pe care le pot produce pot pune si viata copilului in primejdie pentru ca acesta se poate roti in somn si sa se sufoce in marea de paturi si pernute care ii umplu patul. De asemenea, prea multe paturi si cearsafuri groase pot duce la supraincalzirea copilului in timpul somnului. Concluzie: mentineti patutul copilului cat mai putin incarcat cu diverse materiale, inlaturand astfel riscul de reactii toxice sau alergice.

Din pacate la ora actuala foarte multe dintre lenjeriile de pat, paturile sau pilotele si pernele, sunt tratate cu substante chimice, dintre care cea mai periculoasa si adesea legata de probleme de natura respiratorie este formaldehida. De asemenea, foarte multe produse pentru copii sunt in prezent tratate cu substante care impiedica raspandirea focului in cazul unui incendiu, substante utile insa foarte toxice. De evitat si produsele pe etichetele carora apar denumiri precum PVC, spuma poliuretanica, ftalati, PBDE. Toate acestea emana gaze pe care specialistii le numesc compusi organici volatili, care pot afecta plamanii copilului, foarte sensibili la varste mici.

No comments:

Post a Comment