Cele mai ciudate superstitii din lume

Elfii. La inceputul lui 2014, autoritatile islandeze si-au propus sa fac un nou drum, o autostrada. De multe ori, proiectul nu este dus la final din cauza problemelor financiare sau de constructie si cele legate de vestigiile istorice ce nu pot fi daramate. Totusi, drumul despre care vorbim aici nu a mai fost construit de teama… sa nu fie deranjati elfii aflati in vecinatate… Mai mult de jumatate dintre islandezi cred in existenta Huldufolk. Elfii islandezi nu sunt mititiei si draguti cum am citit prin basme, ci sunt cat un om si nu pot fi vazuti de foarte multi indivizi.

Ei se adapostesc in niste roci imense numite Elf Chapel, exact ceea ce au gasit drumarii cand au vrut sa se apuce de treaba pentru construirea unei noi autostrazi care urma sa lege Alftanes de Reykjavik. O localnica s-a indurat totusi si a vorbit cu elfii, autostrada putand fi construita pana la urma, iar piatra gigantica mutata. Acoperirea oglinzilor in timpul Shiva. Shiva este o parte a procesiunii evreiesti de la priveghi, cum se spune in termenii nostri. Este o perioada de sapte zile in care nu se face nimic. Nu se priveste la televizor, nu se citeste ziarul. Mancarea e gatita in ideea celebrarii vietii iar dupa ce individul mort e plans bine, toti cunoscutii pleaca la plimbare in grup. Oglinzile din casa sunt acoperite pe toata aceasta perioada pentru ca toti cei care-l plang pe decedat sa nu fie preocupati de cum arata, ci de aducerea unui ultim omagiu celui care a plecat prematur din aceasta lume. Rugaciunile din timpul Shiva nu trebuie sa aiba loc intr-o camera cu oglinzi descoperite, tocmai pentru a nu ii distrage nimic de la starea de liniste spirituala si rugaciune. Lunile sangerii.

Multa lume este de parere ca Lunile sangerii din 2014 si cele deja anuntate pentru 2015 sunt doar semne clare ale apropierii Apocalipsei. John Hagee, un „televanghelist” cunoscut, a confirmat ca a inceput pregatirile pentru evenimentele ce vor urma, facand o legatura ciudata intre fenomenele celeste si evenimentele negre din istoria Israelului – de exemplu, razboiul de sase zile si alungarea evreilor din Spania la finaul inchizitiei spaniole. In 2008, acelasi Hagee a atras multe comentarii negative la adresa sa pentru ca a asociat venirea uraganului Katrina peste New Orleans cu o pedeapsa divina data pentru planificarea uniunilor intre persoane de acelasi sex chiar inainte de distrugatorul fenomen natural.

No comments:

Post a Comment