Ce trebuie sa vezi in Paris

Parisul este astazi unul dintre cele mai mari centre economice si culturale din lume, iar influenta sa in politica, educatie, divertisment, mass-media, moda, stiinta si arte contribuie la considerarea sa drept unul dintre cele mai importante orase din lume. Acesta gazduieste sediul mai multor organizatii internationale, cum ar fi: UNESCO, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, Camera Internationala de Comert sau informalul Clubul Paris. Parisul este considerat unul dintre cele mai verzi si mai locuibile orase din Europa.

De asemenea este unul dintre cele mai scumpe si nici nu e de mirare avand in vedere multitudinea de distractii cat si de la sanse de a-ti imbunatati existenta si viata in general. Pentru curiosii turisti care merge la Paris nu numai ca sa isi faca cumparaturile avem si o lista de monumente ce trebuiesc vazute. Iar daca vrei sa mergi de la un aeroport la altul in Franta, de exemplu un transfer de la Beauvais la Orly nu te poate costa prea mult.

Iata insa o serie de monumente ce trebuiesc vazute daca ajungi in Paris: Turnul Eiffel - simbolul Parisului, Arc de Triomphe - monument din centrul Place de l'Étoile, comemorand victoriile Frantei si onorand pe cei care au murit in lupta, Les Invalides - Muzeu si loc de veci pentru multi soldati francezi si pentru Napoleon, Conciergerie - inchisoare foarte veche unde multi membri ai regimului monarhic au stat inainte de moartea lor la revolutia franceza, Palais Garnier - sediul Operei din Paris, Catedrala Notre-Dame pe Ile de la Cité, Cladirea Samaritaine - galerii comerciale de la inceputul secolului XX, Sorbonne - universitate faimoasa, fondata in Evul Mediu, Statuia Libertatii - o versiune mai mica a statuii din portul din New York pe care Franta a daruit-o Statelor Unite in 1886, Pantheonul din Paris - biserica si mormant al celor mai mari personalitati ale Frantei cat si Sainte-Chapelle - capela din secolul XIII sau Place des Vosges - piata din districtul Marais creata in timpul domniei lui Henric al IV-lea.

No comments:

Post a Comment