Mistere ale Triunghiului Bermudelor care te vor soca

Iubitorii de paranormal tresar la auzul lui. Scepticii ridica o spranceana atunci cand e adus in discutie si incearca sa formuleze teorii care mai de care mai „stiintifice”. Triunghiul Bermudelor a devenit un fel de „pol” al paranormalului, pe care oameni de stiinta si persoane simple se chinuie sa-l inteleaga. Un triunghi legendar care se intinde intre trei tari in Oceanul Atlantic-orasele Bermuda, Puerto Rico si Fort Lauderdale, Triunghiul Bermudelor ascunde mai multe mistere cu adevarat socante.
1. Am auzit cu totii de Triunghiul Bermudelor. Putini dintre noi stiu insa ca el mai este supranumit si „The Devil’s Sea” sau „The Hoodoo Sea”.
2. Prima persoana care a documentat evenimente stranii petrecute acolo a fost chiar Cristofor Columb. El a relatat ca busola se comporta ciudat, miscandu-se haotic, iar din cand in cand lumini misterioase se zareau nu departe de vasul sau.
3. Toate obiectele, navele, avioanele disparute in Triunghiul Bermudelor nu lasa in urma niciu fel de rest, parte din ele care sa ateste vreo prabusire sau vreun impact cu ceva anume. O explicatie stiintifica poate fi faptul ca curentul golfului „sterge” orice urma…
4. Triunghiul Bermudelor are nu mai putin de 440.000 de mile marine.
5. Cel mai faimos caz de disparitie din Triunghiul Bermudelor s-a intamplat in 1945, cand a disparut un avion, apoi si celelalte avioane trimise in cautarea lui. In total, 27 de oameni si 7 avioane au fost de negasit.
6. Teoriile legate de Triunghiul Bermudelor includ OZN-uri, continentul disparut Atlantida, o gaura neagra sau fenomene naturale extreme precum vremea foarte capricioasa in acea zona.
7. In ultimii 100 de ani peste 1.000 de oameni si-au pierdut viata in Triunghiul Bermudelor.
8. Asezarea exacta a Triunghiului Bermudelor este necunoscuta, ceea ce-l face si mai misterios.
9. In Triunghiul Bermudelor, busola nu va indica niciodata nordul, asa cum o fac toate busolele. Foarte multe nave au deviat de la cursul lor si au plutit in deriva saptamani intregi in cautarea unei cai de redresare a cursului prestabilit.

No comments:

Post a Comment