Acte necesare pentru detasarea angajatilor

Ce trebuie sa faci ca firma ca sa poti sa obtii un formular A1 si pentru ce iti este acesta atat de necesar? Ei bine, trebuie stiut ca numai firmelor care urmeaza sa isi detaseze angajatii sau chiar numai un singur angajat in cadrul altui stat membru al Uniunii Europene, pentru prestarea anumitor servicii pe o perioada determinata de mai mult de opt zile, este necesara dobandirea acestui formular A1.

Formularul A1 reprezinta practic o varianta mai noua, mai complexa si cu mai multe restrictii a formularului E 101, deci cei care au facut deja dosarul pentru eliberarea acestuia din urma, stiu cum merg lucrurile si nu mai au nevoie de formularul A1, pana la expirarea celui vechi, E 101, implicit. Astfel ca, in cazul in care ai nevoie, ca si firma, sa detasezi un angajat sau un lucrator in cadrul unui stat membru al Uniunii Europene, va trebui sa procuri o serie de documente, iar acestea sunt dupa cum urmeaza: formularul E101, este cel care atesta faptul ca muncitorul care a fost detasat este intr-adevar un subiect al legislatiei sociale din tara din care este detasat si astfel el nu va mai fi nevoit sa faca reglementarile statuare pentru tara in care va fi detasat. Formularul E 101 trebuie sa fie procurat chiar la inceputul perioadei in care se  va face detasarea si el este valabil maxim un an de zile, insa va putea fi prelungit pentru inca un an in cazul in care este nevoie.

Necesare pentru detasare mai sunt si formularele E 111 si E 106, acestea fiind cele care atesta faptul ca muncitorul cat si familia acestuia au parte de tratament medical in cazul in care sufera de vreo boala. Formularul E 111 este necesar pentru cei care au resedinta permanenta in statul care face detasarea, iar formularul E 106 este necesar celor care au resedinta permanenta in statul in care urmeaza sa presteze munca.

No comments:

Post a Comment