Unde amplasam centrala pe gaz

Centrala pe gaz este, la ora actuala, cea mai folosita si mai cumparata centrala, indiferent ca vorbim despre centrale de apartament sau despre centrale de capacitate mai mare, care deservesc locuinte mai mari. Nu numai ca ofera un confort maxim, punand la dispozitia consumatorilor atat caldura cat si apa calda fara niciun fel de restrictii, dar in timp s-a dovedit ca gazul este si cel mai ieftin combustibil. 

Cat despre pretul centralelor pe gaz, nici acesta nu este dintre cele mai ridicate. Centraleieftine - expert instal group gasiti in variante diferite, in functie de capacitatea necesara. Astfel, de la numai 1949 de lei puteti gasiti centrale mici, de apartament, dar si pentru case cu suprafata mai mica, de maximum 120 de metri patrati. Preturile variaza in functie de tipul centralei (in condensatie, cu tiraj fortat sau cu tiraj natural), insa in mod cert aici veti gasi cea mai buna varianta pentru bugetul disponibil. Insa, tot din punct de vedere al bugetului, centrala pe gaz mai ridica o problema, destul de importanta: amplasarea sa. Astfel, o centrala pe gaze va necesita in principiu o incapere separata, de regula camera tehnica la constructiile noi, sau o incapere anexa la constructiile mai vechi, care nu au prevazuta camera tehnica. Problema apare la centralele de apartament, care neavand cum sa fie amplasate intr-o camera separata, se recomanda sa fie amplasate fie intr-o debara cu aerisire (cazul cel mai fericit), fie incastrata in mobilierul de bucatarie, insa cat mai aproape de o fereastra. 

Dimensiunile unei centrale nu pun probleme de amplasamant; tocmai de aceea, cele mai populare centrale pe gaz sunt cele murale. Pentru suprafete foarte mari ce necesita incalzire se recomanda centrale cu capacitate foarte mare, care de regula sunt si mai mari ca dimensiuni si se amplaseaza pe pardoseala.

No comments:

Post a Comment