Papanasi

Papanasii sunt atat de buni, incat as manca zilnic daca as putea. Sunt crocanti, parfumati, putem spune ca si sanatosi. Desi din cand in cand iesim cand iesim in oras ne cumparam papanasi, ii putem prepara si in casa, cu minimum de efort. Duminica aveam pofta de ceva dulce si in mai putin de o ora, acestia au fost gata.

Pentru a pregati papanasi, aveti nevoie de 500 grame de branza, 100 grame de zahar, doua oua, un varf de cutit de bicarbocat de sodiu, o esenta de vanilie si 200 grame de faina.

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza ouale si vanilia, iar la sfarsit se adauga faina.  Aluatul final nu trebuie sa fie lipicos. Puteti sa mai adaugati faina daca este prea lipicios. Se fac rotunduri, le turtim, iar in mijloc se face o gaura. Se pun in ulei incins timp de aproximativ cinci minute, apoi le scoatem pe un servetel.

Pentru un gust mai bun si o aroma imbietoare, adaugati inghetata (sau smantana) si dulceata de visine.

No comments:

Post a Comment