Marturiile de botez – un detaliu esential pentru petrecere

Botezarea unui copil ese cea mai importanta ceremonie religiosa din viata unui copil, si chiar din viata unei familii, dupa ceremonia de nunta. Pentru a marca inceputul experientei spirituale a celui mic, dar si pentru a marca bucuria venirii sale pe lume intr-o familie care l-a dorit atat de mult, familia organizeaza in cinstea celui mic petrecerea de botez. Aceasta poate fi restransa, in familie, alaturi de bunici si de nasi, dar in prezent se acorda si petrecerii de botez o importanta apropiata de aceea acordata nuntii, cu petreceri fastuoase si cu eticheta de rigoare.

La aceste petreceri totul trebuie sa fie pus la punct in cele mai mici detalii, de la invitatii si pana la aranjamentul salii in care va avea loc evenimentul, care trebuie sa fie perfect in acord cu tema evenimentului. Pentru a multumi oaspetilor pentru participarea la eveniment, parintii copilului vor oferi acestora marturii botez, exact ca si in cazul nuntii, care vor fi un reminder pentru acestia si le vor pastra vie amintirea botezului. Iata de ce marturiile trebuie sa fie speciale si in acord si ele cu conceptul intregii petreceri. Cruciulitele sunt cele mai obisnuite marturii pentru boetz, iar in traditia poporului roman acestea erau prinse in pieptul invitatilor, cu panglica bleu pentru baieti sau roz pentru fetite si erau singura marturie necesara la biserica si apoi la petrecere. Variante mai moderne de marturii sunt, la fel ca si in cazul nuntii, cele pe care invitatii le vor gasi pe masa, la restaurant.

Poate fi vorba despre o mini-rama foto cu poza copilului botezat, pot fi mici obiecte din sticla sau din sarma ce tin de lumea bebelusului – o suzeta, un biberon, un carucior, un botosel, un ursulet, un ingeras etc, pot fi borcanele cu miere sau dulceata, pot fi saculetii clasici cu bombonele, in culori bleu sau roz in functie de sexul copilului, sau pot fi mici iconite care le vor aminti mereu invitatilor de evenimentul la care le-au primit.

No comments:

Post a Comment