Locuri de vazut in Cluj

Am locuit in Cluj un an de zile sau mai mult de atat ori mai putin, nu stiu. Am stat in doua etape si Clujul mi s-a parut a fi un loc minunat in care insa nu as putea ramane sa locuiesc. Prefer Sibiul. Intimitatea lui mi-a oferit multe perspective. Prin urmare Clujul are doar foarte multe locuri frumoase de vizitat atat in marginimi cat si in oras in sine. Am incercat sa verific pe mai multe site-uri de specialitate sa vad si parerile lor insa am ajuns a urmatoarea concluzie: sunt prea multe locuri frumoase si toate sunt incadrate sau cel putin ar trebui incadrate in lista celor mai frumoase locuri. Si daca uitam putin de nebunie, ne dam seama ca avem intr-adevar o tara superba care are extrem de multe de oferit.

Iata care sunt aceste locuri din Cluj, conform cluj-napoca.it - locuri ce merita vazute: Baile Somesene - Se gasesc pe latura estica a Clujului, la circa 4 km de centru. Situate la o altitudine de 360 metri, acest centru termaleste indicat pentru tratamentul a diferitelor boli articulare datorita si apelor sale iuti adanci si bogate de sare si bicarbonat. Baile Cojocnei - Se gasesc pe latura estica a satului Cojocna pe partea stanga a vaii raului Somes la o altitudine de 340m. Climablanda a localitatii pitoresti, imbogatit de cele doua lacuri (Lacul Toroc si Lacul Mare) este ideal in tratarea multor boli. Rezervatia ofera oaspetilor bai calde si bai reci. Pentru baile calde sunt piscine situate in locul vechii mine de sare activa din epoca romana pana in cea Evu-Mediu. Baita - Situata la 265m altitudine, este in apropierea satului care ii poarta numele.

Rezervatia are o existenta milenara, ce are untitlu de utilizare a apei minerale datata inca din epoca romana. Clima blanda, cele doua surse de apa minerala hipotermala (18-20 °C) de bicarbonat, cu continut scazut de sulf si clor sunt in particular adaptate pentru tratarea unorboli ale pielii si bolilor reumatice. Statiunea Turda Bai - Localizata intr-o zona de depresiune inconjurata de paduri, pe partea meridiana a orasului Turda, la o altitudine medie de360m. Baile din epoca romana au fost mentionate incepand cu Evul Mediu pana la sfarsitul secolului al XVII-lea cu numele de "minele de sare din Turda". Lacurile cele mai importante din aceasta zona sunt: lacul Roman, Lacul Privighetoarea. Structura utiliza pentru tratarea diferitelor boli, in special a celor din sistemul scheletric si muscular. Pesterile din Cheile Turzii - Sunt formate datorita eroziunilor raului Hasdate in rocile calcare ce se intinde pe o distanta de 2 km. Cunoscute inca de la sfarsitul epocii romane, Cheile Turzii sunt faimoase pentru grandiosul peisaj si complexitatea faunei si florei. Terenul e caracterizat de pereti verticali si pesteri in dezordine. Pesterile Calastur (751m), Pesterile Liliecilor, Pesterile Cuptorului. Majoritatea acestor pesteri au fost uscate si redescopera interese arheologice si ustensile din epoca de piatra si a bronzului. in timpul invaziei tatarilor, oamenii au folosit aceste pesteri ca si refugiu. in aceasta zona se pot gasi rezervatiile refugiilor din Cheile Turzii ce sunt la o inaltime de 1385 m. Baile Ocna Dej - Situata la o altitudine de 320 m are o serie de piscine dispuse pe o suprafata a unei vechi mine de sare gema. Apa sa are o concentratie de sare pana la250g/l, si este indicata intr-un mod particular in tratarea bolilor reumatice. Muntele Baisoara - Se gaseste la 800 m de satul Baisoara la o altitudine de 1600m. Zona i trova a 800 metri dal villaggio Baisoara ad un'altitudine di 1600m. Zona este in special apreciata de iubitorii de schi, vara conditiile sunt favorabile pentru vanatoare si pescuit.

Complexul turistic Baisoara este un optim punt de plecare pentru lumea "Mare" si pentru pestera Cheile Runcului. Masivul Vladeasa - Se refera la un munte compus din doi pereti care coboara spre nord separate de raul Dragan. Cea mai importanta locatie naturala si locatie turistica e ramura orientala, delimitata la nord de Raul Repede, Raul Dragon la vest, iar la est de Raul Hent. Aspectul general este cel al unui platou vulcanic.

Masivul Vladeasa e vizitat de un numar mare de turisti datorita potecilor si a dispozitiei sale. Area Gilau Tarnita - Se refera la o zona foarte pitoreasca, ale carei principale atractii sunt instituite de digul construit in zona Tarnita(87m) si lacul Tarnita, care acopera o suprafata de 216 hectare. Muntii Trascaului - Acesti munti sunt foarte spectaculosi datorita reliefului sculptat in piatra calcaroasa. Printre atractiile turistice din aceasta zona pot fi mentionate Cheile Turzii si Cheile Turenilor, doua pesteri sapate de raul Hasdate si Racilor.

No comments:

Post a Comment