Nationala Romaniei, intre a fi sau a nu fi

In preliminariile pentru Campionatul Mondial de anul viitor din Brazilia, nationala de fotbal a Romaniei s-a zbatut rau aseara sa scoata un 2-0 cu Estonia. Noroc ca a batut in celalalt meci al grupei Olanda pe Turcia si ne-a trimis la baraj, ca altfel ne luam adio si de la acest turneu final. De ce altii pot si ai nostri nu? Mai mereu, Romania nu s-a prea auzit nici la nivel european in ceea ce priveste fotbalul, cat la nivel international din ce in ce mai palida a fost prestatia ei in ultimii ani. Desi sunt femeie, sunt pasionata si urmaresc inca de mica fotbal, volei, handbal sau gimnastica. Asadar..sa spunem ca stiu cat de cat sport.

Si ma intorc acum la intrebarea de mai sus! De ce altii pot si noi nu? Raspunsul e simplu! Romanasii nostri sunt preocupati sa arate bine, iar cu balonul, ca si in viata personala se multumesc sa faca jonglerii, insa nu cu succes. Ce sa mai zic de marele antrenor Piturca, care sta la carma nationalei de ani buni, ca de, nu il da nenea Sandu afara. E o prietenie prea mare in spate, dar si interese colosale intre cei doi. Sa stea, sa fie un fel de Alex Ferguson al Romaniei, dar sa faca ceva. Nu sa ia toate verigile slabe si sa le expuna pe teren. Gicu Grozav, Costin Lazar, nume mari domne.
Si in afara de aceste aspecte, se mai pune la socoateala si faptul ca scoala de fotbal romaneasca, nici macar nu mai este preocupata sa creasca fotbalisti adevarati. Vom ajunge noi vreodata la performanta din Anglia, Spania sau Italia? Cam greu...vorba aia...e prea mult...pana departe.
Si daca mai luam in calcul si disciplina fotbalistilor nostri nationali, aici chiar ca suntem la pamant. Substante narcotice, bautura, injurii sau gesturi obscene, toate se gasesc la noi.

Desi ii critic dur, imi doresc ca printr-o minune, macar sa ajunga la mondialul din 2014. Sa auzim si noi de Romania si in Brazilia si nu numai.

No comments:

Post a Comment