Chef-ul erou de la 11 septembrie 2001

Multi dintre cei care au salvat oameni in ziua fatidica de 11 septembrie 2001, cand au avut loc atentatele de la WTC, au fost indelung elogiati pe unde s-a putut. Insa sunt si niste adevarati eroi despre care nimeni nu prea spune nimic. Eroi oameni obisnuiti, cu locuri de munca obisnuite, care au facut ceva extraordinar pentru semenii lor.

Asa e si cazul lui Benjamin Keefe Clark. Chef intr-o companie care livra mancare, Clark era cunoscut pentru mancarea sa buna si nu era nicidecum un erou. Insa lucrurile aveau sa ia o intorsatura incredibila pentru Clark in ziua de 11 septembrie 2001. In timp ce pregatea un meniu pentur Fiduciary Trust Company, un avion a intrat fara niciun avertisment in North Tower WTC. De la etajul 96 al South Tower clientii lui Clark se uitau stupefiati la scena macabra. Atunci chef-ul a realizat ca trebuie sa evacueze imediat toata lumea din jurul sau. Era clar ca nu era trecuta in lista de indatoriri a sa sa faca asa ceva, putea foarte bine sa se uite si el pe geam nepasator. Impreuna cu echipa sa de bucatari a evacuat singur tot etajul 96.

Mai tarziu, s-a aflat de fapta sa si de faptul ca a salvat printr-un simplu gest sute de vieti. Fara gandirea sa rapida mult mai multa lume ar fi murit cand Zborul 175 a lovit South Tower WTC intre etajele 77-85. Cu toate astea, Clark nu a avut noroc. Inainte sa loveasca cel de-al doilea avion, chef-ul erou s-a oprit la etajul 78 sa ajute o femeie cu dizabilitati... Moartea sa a survenit instantaneu cand avionul a intrat cu putere in turn...

No comments:

Post a Comment