Amenajarea casei in stilul clasic

Cand se vorbeste despre amenajarea clasica, mai mult decat un stil, se face referire la gustul pentru trecut si la mobila cu aspect rafinat si elegant. Desi stilurile moderne, simple si esentiale sunt preferate de catre cei mai multi, amenajarea clasica face inca parte din multe apartamente, unde domina gustul pentru materiale, forme si culori ce amintesc de traditie si artizanat. Cum procedam pentru a mobila o casa in stilul clasic? Trebuie sa acordam atentie nu numai calitatii materialelor si designului mobilelor, dar si la multe alte detalii care privesc tonalitatea, dimensiunile si asocierile care sunt de preferat.

Pentru mobilarea in stilul clasic, la inceput ne orientam spre achizitia mobilei de anticariat sau chiar de arta povera. Daca insa, se doreste limitarea costurilor, se poate opta si pentru elemente de productie noua, cu un mobilier la comanda vom economisi atat bani, cat si timpul necesar pentru a cauta mobila veche. Aceasta poate fi fabricata din lemn, cu detalii din marmura, granit, fier forjat, alama, cristal sau sticla. In acest tip de amenajari exigenta principala nu este functionalitatea, ci mai degraba gustul si rafinamentul, atat a fiecarui obiect in parte, cat si al intregului. In orice caz, mobila precum dulapuri, vitrine trebuie alese la dimensiuni importante, care ofera o mare capacitate contenitiva, cu o utilitate certa. O alta subtilitate in modul clasic de amenajare consta in coordonarea perfecta a intregului mobilier, in fiecare incapere. Spre deosebire de celelalte stiluri, cel clasic nu accepta combinatii de mobila de diverse culori, material sau design.

Printre piesele de mobilier indispensabile avem divanul, mare, imbracat in piele sau tesut, dar cu captusala bogata, insotit de vitrine si o masa intinsa pentru salon. Scaunele ideale sunt cele captusite, in stil francez. In dormitor, pe langa un mare dulap cu mai multe usi, din care doua pot fi acoperite cu oglinzi, nu pot lipsi noptierele si un imens como cu oglinda, si acesta facut din lemn cu un top din marmura. Chiar si patul trebuie sa fie de mari dimensiuni cu o tetiera frumoasa din lemn sau fier forjat. Bucataria unei case in stil clasic se compune dintr-o masa mare cu scaune sau o banca de lemn. Fata de salon, aici mobilierul poate fi mai simplu, ideea de clasic fiind data de lemn, care trebuie sa domine ca material. Culorile predominante pentru acest ambient trebuie sa fie maroul, in toate variantele sale, si albul.

No comments:

Post a Comment