Stabilitatea solului este mai buna cu micropiloti constructii realizati de firme cu experienta

La inceperea oricarei constructii primul lucru care se analizeaza cu atenti e terenul, solul.

El este cel mai important element pentru o dezvoltare cat mai armonioasa a proiectului aflat in executie.

Daca solul nu e stabil si terenul are probleme de sustinere a greutatilor sau sarcinilor constructia rezultata la final va fi destul de fragila si expusa mai mereu pericolelor aparute din cauza factorilor externi.

Consolidarea terenului si a solului si imprimarea unei stabilitati mult mai mari pe termen lung se realizeaza pe santierele moderne cu micropiloti constructii. Micropilotii patrund dincolo de solul cu probleme de stabilitate, ajung in zonele in care solul e bun pentru constructie si transmit greutatea in locul respectiv, trecand practic peste zona cu probleme.

Adesea intalnim micropiloti constructii in zonele unde se doreste inceperea unor excavari si unde e nevoie de un teren consolidat. Micropilotii se executa rapid si simplu, in functie de numarul lor si de amplasare, de adancimi se poate realiza o proiectare mai complexa pentru rezultate cat mai bune.

Pilotii si micropilotii se pot executa cu snec, au beton si armatura pentru sustinere cat mai buna, se pot fora in sistem uscat in teren cu stabilitate mai buna, sub protectia noroiului bentonitic. De ce noroi bentonitic?

Pentru ca prin intermediul sau exista o presiune constanta asupra gaurilor de forare, peretii obtinuti sunt mai stabili si fac fata mai bine greutatilor si presiunii exercitate de constructie.

Daca situatia din teren o cere micropilotii si pilotii pot avea carcasa recuperabila, se introduce o tubulatura metalica pana la o adancime stabilita de constructor, se introduce si betonul si concomitent se extrage aceasta tubulatura.

In unele cazuri este nevoie ca tubulatura sa ramana in pamant, asa ca aceasta va fi nerecuperabila. Micropilotii sunt folositi la fundari indirecte, la ziduri de sprijin, pentru reabilitari de constructii sau la stabilizarea taluzurilor, cu eficienta dovedita si cu rezistenta foarte buna pe o perioada lunga de timp.

No comments:

Post a Comment