Designerul de interior – necesitate sau lux?

A recurge la un designer de interior este un lux sau o necesitate ? Fara indoiala, este un lux insa este un lux justificat, care va poate ajuta sa creati casa la care visati, mai degraba decat sa creati un melanj de stiluri contradictorii, cu un rezultat dezastruos.

De ce apelam la un designer de interior? Pentru ca un astfel de profesionist vede mobilele si obiectele care se incadreaza perfect intr-un spatiu, cu un ochi nou si format, iar cei mai buni dintre ei au talentul de a sugera schimbari minore cu impact major. Vorbim despre firme de prestigiu, cu un portofoliu design interior casa de invidiat si cu rezultate spectaculoase.

Un designer poate ajuta la realizarea visului legat de casa al fiecaruia, la un pret mai mic decat ati fi gasit personal si cu un look distinct. In plus, se adauga si lipsa stresului si tensiunilor in familie atunci cand decorati. Nu este o noutate pentru nimeni ca fiecare membru al familiei incearca sa isi impuna punctul de vedere si gusturile proprii in decorarea locuintei, atunci cand se face acest lucru pe cont propriu. Cu un designer de interior, membrii familiei pot fi mult mai relaxati si accepta sfaturile unui profesionist.

In majoritatea cazurilor, designerul de interior este chemat la final, in momentul alegerii obiectelor de mobilier si de decoratiuni, insa foarte util este sfatul designerului de interior inca din faza de constructie sau de finisare. Acesta poate stabili impreuna cu proprietarii o mai buna amplasare pentru prize si intrerupatoare sau instalarea unor obiecte de incalzire de generatie noua. De asemenea, poate opta pentru o amplasare diferita a surselor de iluminare, fata de clasica montare pe mijlocul plafonului.

Inainte de inlanirea cu un profesionist, exista cateva elemente de care sa tineti cont: incepeti prin stabilirea unui buget pentru acesta. Stabiliti apoi dorintele pe care le aveti in mod expres, legat de anumite culori sau obiecte de mobilier. Daca nu stiti exact ce anume va doriti, salvati cateva poze cu interioare care va atrag, pentru a discuta apoi pe marginea lor.

No comments:

Post a Comment