Iarna data in urmarire generala

Oficial, iarna trebuia deja sa se instaleze pe teritoriul tarii noastre de mai bine de o luna, si totusi ea lipseste cu desavarsire. Vremea in capitala, dar si in restul tarii este atat calduroasa incat intr-o tiuta cu maneca scurta te simti lejer. Temperaturile sunt cu multe grade peste limitele normale pentru aceasta perioada.

Dupa spusele meteorologilor, temperaturile neobisnuit de calduroase au sa mai poposeasca peste teritoriul tarii noastre. Chiar daca in zilele urmatoare vremea se va raci, acest lucru nu va dura decat cateva zile. Dupa aceasta perioada de racire, temperaturile ridicate se vor reinstala in Romania.

Aceasta toamna tarzie ne bucura pe o parte, si ne intristeaza pe alta. Oamenii mai in varsta sunt in culmea freicirii spre deosebire de copii, care doresc venirea iernii si ii privesc cu neintelegere pe cei care au o parere diferita.

Temperaturile ridicate ne ofera multe facilitati. Pentru bucuresteni, astfel de temperaturi ii scutesc de la multe cheltuieli. Datorita temperaturilor ridicate, ei nu au nevoie sa foloseasca sistemul de incalzire artificiala oferit de statul roman. Economiile survenite din aceasta incalzire neobisnuita mai aduce pierderi si celor ce distribuie energia electrica sau furnizorilor de lemne sau alte combustibile.

Dupa spusele meteorologilor, vremea calda va mai tine inca cateva saptamani. Dupa aceasta perioada iarna isi va intra in drepturi. Ninsorile vor pune stapinire pe tara, iar copiii se vor putea bucura cu adevarat de fulgii de nea.

No comments:

Post a Comment