Vergeturile in timpul sarcinii


Straturile de colagen de sub piele se subtiaza pana la rupere atunci cand pielea este foarte intinsa. Astfel, 80% dintre femeile insarcinate prezinta vergeturi, dar ele nu sunt specifice doar gravidelor, putandu-se manifesta si in cazul barbatilor, a persoanelor care recent s-au ingrasat, dar mai ales in randul sportivelor.

Vergeturile sunt vizibile la suprafata pielii precum niste rani de o relativa profunzime, care odata vindecate, produc un tesut cicatrizat la exterior. In faza lor initiala, vergeturile sunt niste firicele neregulate, de o culoare ce variaza de la roz pana la maro inchis, iar lungimea si grosimea lor difera de la caz la caz. Apoi, in timp, roseata dispare, iar vergeturile se deschid la culoare, fiind mai putin vizibile.

Nu exista un sablon dupa care sa verifici inainte de nastere daca vei avea sau nu vergeturi. Nimeni nu iti poate confirma cu exactitate acest aspect mai putin placut al nasterii. Genetic s-a dovedit faptul ca, daca mama sau sora ta le-au avut, exista mari sanse sa fie prezente si in cazul tau. Femeile insarcinate cu mai multi copii concomitent, sau cele care se ingrasa foarte mult in timpul celor noua luni, precum si femeile cu o piele deschisa la culoare si o alimentatie necorespunzatoare, detin toate sansele posibile sa aiba vergeturi.

Vergeturile nu dispar complet niciodata

Din pacate, oricat ne-am stradui, la orice intervenzii medicale am apela, niciodata nu vom scapa de vergeturi, caci ele nu dispar complet niciodata. Pentru a le face totusi mai greu de observat putem apela la tratamentele chirurgicale mai mult sau mai putin invazive.

In faza initiala, cand vergeturile apar ca o roseata a pielii, cremele cosmetice pot sa le mascheze, insa asta nu inseamna ca ele nu vor mai fi observabile. Atunci cand vergeturile apar la nivelul pielii sub forma unei o culori deschise, este momentul sa constientizezi ca nu-ti vor mai fi de folos cremele, caci tesutul s-a cicatrizat deja. Ajunsa aici, femeia cu vergeturi pronuntate mai are un singur remediu: sa se adreseze medicului specialist.

Constienta fiind de faptul ca e predispusa la formarea vergeturilor, viitoarea mamica este cu siguranta interesata de eventualele metode de preventie a acestora. Care este solutia optima ? Perseverenta ! Asadar, zilnic trebuie sa ii acordam o atentie sporita pielii noastre si sa fim prevazatoare cu tot ce se intampla cu ea, deci sa luptam in fiecare zi cu vergeturile !

Trucuri anti-vergeturi

Nu e cazul sa faci economie atunci cand iti achizitionezi produse de hidratare a corpului, respectiv uleiuri si lotiuni. Apreciaza raportul calitate-pret si apeleaza cu incredere la marcile cu renume pe piata, care au fost deja testate si confirmate de alte femei care au avut si ele parte de neplacerile cauzate de vergeturi. Daca ai o piele uscata, riscurile aparitiei vergeturilor sunt crescute, deci poti avea in vedere cremele de corp bogate in vitaminele E si A, lanolina si uleiurile naturale, cu toate ca niciun producator nu-ti poate garanta obtinerea rezultatelor scontate.

Sarcina ingreuneaza circuitul sangelui in corp, determinand vasele de sange sa se dilate. Pentru asta, in timpul dusului, e de preferat sa utilizezi un burete abraziv, care va ajuta la reluarea unei circulari optime a sangelui, acesta ajungand pana la creier, punctul final care odata oxigenat, inchide circuitul.

De o alimentatie sanatoasa, insotita de o hidratare corespunzatoare cu lichide, miscare, exercitii fizice si renuntat la fumat nu vei beneficia doar tu in incercarea de a minimiza invazia vergeturile, ci si copilul tau, acesta extragandu-si astfel toate mineralele si vitaminele de care are nevoie in timpul sarcinii. Recomandarile medicului in acest sens vizeaza multe legume, fructe, alimente bogate in vitamina C si E, dar nici zincul si siliciul nu sunt de ocolit.

Despre vergeturi si despre metode de prevenire a acestora puteti discuta cu mamici care au trecut prin aceasta experienta pe forumul 7 pitici.

No comments:

Post a Comment