Top 3 destinatii pentru vacanta la ski cu copiii

Pentru ca atunci cand ai de gand sa pleci cu cei mici in vacanta la ski planificarea este o munca titanica, iata un mic “shortcut” catre o vacanta daca nu ideala macar linistita si satisfacatoare pentru toata lumea: un top 3 al destinatiilor cele mai potrivite pentru a merge la ski cu copiii. Daca vrei o vacanta reusita atat pentru tine cat si pentru cei mici cauta intre multiplele variante de oferte ski, iar daca vei gasi una dintre aceste destinatii, vei merge la sigur!

Filzmoos, Austria
– este prin excelenta o destinatie de schi pentru familii.  Vei avea aici parte la tot pasul de partii facile pentru copii, pe care de altfel ii poti inscrie si la scoli de ski. Un atu in plus este Clubul pentru Copii din statiune, in timp ce pentru parinti invecinarea cu Salzburgul poate fi o sursa de variatie in vacanta. La fel ca si vizitele la castele, parcurile naturale sau Ghetarul Dachstein.
Bansko, Bulgaria – un nume relativ nou pe lista destinatiilor oferite de agentiile de turism, mai ales in Romania, pentru sezonul de iarna, Bansko este perfect pentru familiile cu copii, dar si pentru cei care sunt abia la inceput de experienta in ceea ce priveste schiatul. In plus, nu este scump, si are una dintre cele mai bune scoli de ski. Pentru perioadele après-ski, zona – de altfel, parte a Patrimoniului Unesco - ofera clipe de relaxare minunate.

Passo Tonale, in Italia – este perfecta pentru familiile care vor sa se bucure si de atmosfera de iarna dar sa se familiarizeze si cu schiatul. Zapada este garantata, data fiind altitudinea mare, iar partiile line vor fi foarte usor de abordat chiar si de catre copii. Numarul de familii cu copii care aleg aceasta destinatie este in crestere de la an la an. In plus, aici cei mici vor avea parte si de “cursurile” unei scoli de ski, ceea ce va da un plus de libertate parintilor in abordarea, de exemplu, a unor partii mai dificile.

Cola Cola Life

Cu putin timp in urma, am deschis televizorul si urmaream stirile ProTv. Nu aveam intentia sa ma uit, insa au difuzat o informatie interesanta. Desi nu am incredere atunci cand aud despre produse 100% naturale, am continuat sa ascult. Era vorba despre stevie, un inlocuitor sanatos al zaharului. Andreea Esca prezenta beneficiile, modul de folosire si de unde il poti procura.

Dupa o scurta navigare pe interent, tind sa ii dau dreptate. Stevia poate fi folosita de persoanele care doresc sa nu mai consume zahar, dar nu se refera numai la cei supraponderali sau cei la cura de slabire; este buna pentru diabetici sau pentru oricine care doreste sa manance mai sanatos. Pentru ca nu are un gust diferit de al zahrului, este perfecta pentru prajituri, compoturi, sucuri, dulceata. Se foloseste in cantitati mici, deoarece are o putere de indulcire de 300 de ori mai mare decat zaharul.

De asemenea, in cadrul stirilor se prezenta marturia lui Eric si Grania, doi romani care au investit in sere cu culturi de stevie. Ei traiesc in Statele Unite, dar s-au cunoscut la Bucuresti, unde el a studiat medicina veterinara, iar ea horticultura. Cei doi sustin ca stevia se intretine usor, iar prima recolta apare dupa cinci luni, insa trebuie sa fie bine irigate. Scopul lor este sa faca prima fabrica de stevie din Europa, pentru ca frunzele uscate sunt trimise in China. Acolo sunt transformate in pudra sau sirop.

Conform medicului nutrisionist, Daniela Chitic, stevia este „non-calorica, ajuta foarte mult in diabetul zaharat si ajuta persoanele care vor sa scada in greutate.“

Stirea se incheie cu date concrete despre pret. Produsele se gasesc in farmacii naturiste si costa 11 lei, 50 ml de sirop sau 50 lei o cutie cu 250 gr. de pudra.

Pentru ca trebuie sa fim in pas cu moda, Coca Cola a lansat un nou sortiment, care se numeste Coc Cola Life. Este mai sanatos, fiind indulcit cu stevie si zahar. Diferenta este si in eticheta. Desi ne-am obisnuit cu rosu, de data aceasta producatorii au decis sa foloseasca verde, iar sticla va fi confectionata 100% din material reciclabil. Din pacate, produsul inca nu este disponibil in Romania, ci doar in Argentina.

Steroizii - o problema?

Majoritatea utilizatorilor de steroizi sunt fie tineri, fie sportivi de sex masculin, iar utilizarea de steroizi nu se limiteaza doar la culturisti si fotbalisti. Tot mai multe dovezi arata ca sportivii de performanta - cum ar fi cei care practica inotul, atletism, ciclism etc.- folosesc steroizi pentru a-si imbunatati performantele sportive. Adolescentii le pot folosi pentru a accelera debutul pubertatii si al maturitatii, iar modelele de sex masculin si feminin le pot lua pentru a-si imbunatati imaginea corpului. Cei care practica anumite profesii, care ii solicita fizic, pot folosi steroizi pentru a-si putea construi puterea.

Steroizii sunt luati fie pe cale orala, sub forma de tablete, fie prin injectie intramusculara. Utilizatorii de steroizi se bazează adesea pe zvonuri si barfe pentru a determina nivelurile de dozare, care nu pot fi niciodata sigure. Persoanele care abuzeaza de steroizi, luand mega doze de sute de miligrame pe zi, in timp ce medicii prescriu doar 1-5 mg. pentru utilizari medicale legitime, risca sa obtina efecte adverse, in locul rezultatelor dorite. Plecand de la premisa falsa ca a lua o cantitate mai mare de steroizi va da rezultate mai bune, utilizatorii iau de obicei mai multe tipuri de steroizi si in combinatie cu alte medicamente. Acestia iau de cele mai multe ori steroizi in cicluri - care se intind adesea pe perioade lungi de timp - si nu iau in calcul consultarea unui medic de specialitate. In tot acest timp se ignora si pauza dintre cicluri, lucru care nu face decat sa agraveze situatia, in loc sa imbunatateasca performantele sportive si nu numai.

Multi tineri afla despre steroizi de la colegii lor de munca, ori de la cunostinte, prieteni sau partenerii de la salile de sport. Oamenii incearca de multe ori steroizi, deoarece simt o presiunea exercitata de coletiv si devin adesea prea preocupati de imaginea corpului lor,  crezand ca prin utilizarea de steroizi pentru a arata bine, se manifesta o competie. Astfel, nu sunt constienti ca steroizii sunt periculosi atunci cand se utilizeaza in cantitati excesive si fara recomandare.

3 ani de magie

In urma cu exact 3 ani, a venit pe lume Ingerul vietii mele. Un  inger care nu poate fi descris in cuvinte. Un copil, care emana puritate prin toti porii, un copil perfect, superb si totodata magic!
 
Trei ani care au trecut ca vantul si ca gandul.... Imi aduc aminte si acuma prima oara cand mi-au pus-o in brate... Era asa de mica si de speriata! Eu eram si mai speriata decat ea, dar in secunda in care ochii nostri s-au intalnit, am stiu ca SUNT mama cu adevarat. Timp de 9 luni, mereu m-am intrebat oare cum va arata bebita noastra. Insa nici o clipa nu am crezut ca Dumnezeu imi va da un copil exact asa cum mi-l imaginam de mica: o fetita cu parul cret! Buclele astea ale ei, imi dau senzatia ca dorintele devin realitate, chiar si atunci cand ele par imposibile. Oare care erau sansele ca sa am exact copilul pe care il visam cand eram mica? As fi iubit-o oricum, doar ca pentru mine Daria e....o adevarata minune. Un copil care prin zambetul ei  topeste orice inima inghetata. Un copil pentru care nu as ezita sa-mi dau viata daca va fi nevoie. Nici prin gand nu mi-ar fi trecut ca o mama isi poate iubi copilul atat de mult. Acum o inteleg pe mama, care mereu ma astepta in bucatarie , cand veneam de la discoteca, in tinerete. Sa fii mama e cel mai frumos lucru de pe pamant.
 
Imi e dor de burtica mea, imi e dor de momentul nasterii, si imi e dor de prima mea intalnire cu Daria!

Vergeturile in timpul sarcinii


Straturile de colagen de sub piele se subtiaza pana la rupere atunci cand pielea este foarte intinsa. Astfel, 80% dintre femeile insarcinate prezinta vergeturi, dar ele nu sunt specifice doar gravidelor, putandu-se manifesta si in cazul barbatilor, a persoanelor care recent s-au ingrasat, dar mai ales in randul sportivelor.

Vergeturile sunt vizibile la suprafata pielii precum niste rani de o relativa profunzime, care odata vindecate, produc un tesut cicatrizat la exterior. In faza lor initiala, vergeturile sunt niste firicele neregulate, de o culoare ce variaza de la roz pana la maro inchis, iar lungimea si grosimea lor difera de la caz la caz. Apoi, in timp, roseata dispare, iar vergeturile se deschid la culoare, fiind mai putin vizibile.

Nu exista un sablon dupa care sa verifici inainte de nastere daca vei avea sau nu vergeturi. Nimeni nu iti poate confirma cu exactitate acest aspect mai putin placut al nasterii. Genetic s-a dovedit faptul ca, daca mama sau sora ta le-au avut, exista mari sanse sa fie prezente si in cazul tau. Femeile insarcinate cu mai multi copii concomitent, sau cele care se ingrasa foarte mult in timpul celor noua luni, precum si femeile cu o piele deschisa la culoare si o alimentatie necorespunzatoare, detin toate sansele posibile sa aiba vergeturi.

Vergeturile nu dispar complet niciodata

Din pacate, oricat ne-am stradui, la orice intervenzii medicale am apela, niciodata nu vom scapa de vergeturi, caci ele nu dispar complet niciodata. Pentru a le face totusi mai greu de observat putem apela la tratamentele chirurgicale mai mult sau mai putin invazive.

In faza initiala, cand vergeturile apar ca o roseata a pielii, cremele cosmetice pot sa le mascheze, insa asta nu inseamna ca ele nu vor mai fi observabile. Atunci cand vergeturile apar la nivelul pielii sub forma unei o culori deschise, este momentul sa constientizezi ca nu-ti vor mai fi de folos cremele, caci tesutul s-a cicatrizat deja. Ajunsa aici, femeia cu vergeturi pronuntate mai are un singur remediu: sa se adreseze medicului specialist.

Constienta fiind de faptul ca e predispusa la formarea vergeturilor, viitoarea mamica este cu siguranta interesata de eventualele metode de preventie a acestora. Care este solutia optima ? Perseverenta ! Asadar, zilnic trebuie sa ii acordam o atentie sporita pielii noastre si sa fim prevazatoare cu tot ce se intampla cu ea, deci sa luptam in fiecare zi cu vergeturile !

Trucuri anti-vergeturi

Nu e cazul sa faci economie atunci cand iti achizitionezi produse de hidratare a corpului, respectiv uleiuri si lotiuni. Apreciaza raportul calitate-pret si apeleaza cu incredere la marcile cu renume pe piata, care au fost deja testate si confirmate de alte femei care au avut si ele parte de neplacerile cauzate de vergeturi. Daca ai o piele uscata, riscurile aparitiei vergeturilor sunt crescute, deci poti avea in vedere cremele de corp bogate in vitaminele E si A, lanolina si uleiurile naturale, cu toate ca niciun producator nu-ti poate garanta obtinerea rezultatelor scontate.

Sarcina ingreuneaza circuitul sangelui in corp, determinand vasele de sange sa se dilate. Pentru asta, in timpul dusului, e de preferat sa utilizezi un burete abraziv, care va ajuta la reluarea unei circulari optime a sangelui, acesta ajungand pana la creier, punctul final care odata oxigenat, inchide circuitul.

De o alimentatie sanatoasa, insotita de o hidratare corespunzatoare cu lichide, miscare, exercitii fizice si renuntat la fumat nu vei beneficia doar tu in incercarea de a minimiza invazia vergeturile, ci si copilul tau, acesta extragandu-si astfel toate mineralele si vitaminele de care are nevoie in timpul sarcinii. Recomandarile medicului in acest sens vizeaza multe legume, fructe, alimente bogate in vitamina C si E, dar nici zincul si siliciul nu sunt de ocolit.

Despre vergeturi si despre metode de prevenire a acestora puteti discuta cu mamici care au trecut prin aceasta experienta pe forumul 7 pitici.

Din seria ce a mai facut copila mea

E magnific sa nu ai timp sa te plictisesti atunci cand ai un copil. Credeam ca astea sunt povesti, insa credeti-ma ca e adevarat. Niciodata nu stii la ce sa te astepti din partea unui copil. Mai ales daca e maricel si vorbeste deja. Uneori iti pune cate o intrebare de ramai ca la dentist. Asa patesc si eu de multe ori. Imi fac treaba prin casa si daca e prea liniste in zona, stiu ca ceva a mesterit copila mea. Pe moment ma enervez cand imi dau seama in ce bucluc s-a bagat, dar in momentul urmator imi revin.
 
Exact asta s-a intamplat intr-o zi cand nu am dus-o la cresa. Fata e cuminte, nu zic nu, stie ca nu are voie sa se joace decat in camera ei. Prin urmare toata jucariile sunt imprastiate prin camera. A primit de la ai mei, cand era mai mica un scaunel de lemn. Voiam sa-l folosim pentru a lua masa, dar era prea mic. I-am gasit alta utilitate: se joaca fii-mea cu el. Eu imi faceam treaba linistita prin casa si mi-am dat seama ca e prea linste in casa. Insa m-am linistit cand am auzit-o vorbind cu papusile. M-am bucurat prea repede insa. La un moment dat o aud cum urla: mami mami, m-am blocat! Habar nu aveam ce se intamplase de fapt. Nu credeam ca e chiar asa de rau.
 
Surpriza, insa. In mometul in care am intrat in camera am vazut ca si-a bagat capul in scaun. Si nu mai era chip sa o scot de acolo. Daca ii trageam capul in jos, ii rupeam urechea, in sus nu aveam pe unde sa i-l scot. Si urla saraca. Bine ca nu am intrat si eu in panica. Am respirat adanc si mi-am adus aminte de trusa sotului. Avea acolo un fierastrau mic, si am inceput sa tai cu el, insa nu am reusit sa merg drept. Ultima solutie a fost sa aleg un cutit mare de bucatarie si sa tai efectiv lemnul respectiv. Am taiat cat am putut si apoi am tras de el.
 
Dupa toata isparava asta, am inceput sa rad de numa. Nu imi puteam imagina cum naiba a reusit sa se bage copila pe acolo. Pana la urma nici nu vreu sa stiu.

Tinute rock cu inspiratie jeans

S-au cocotat in topul celor mai apreciate piese vestimentare pe segmentul garderoba de zi si tind sa acapareze si segmentul tinute de seara. Este vorba despre cea mai simplu de purtat piesa, cea mai flexibila si mai usor de asortat, dar si cea care vine in variante extrem de ofertante: jeansii, in toate formele lor consacrate de-a lungul anilor. Cum purtam o pereche de blugi dama, astfel incat sa ne incadram, de pilda, in trendul rock, unul care revine sezonul acesta si detroneaza vioiciunea impusa in vara aceasta de piesele in culori neon? Iata trei variante de tinute rock cu jeans.

Clasicii jeansi negri sau gri, in varianta skinny, mulati pe toata lungimea piciorului, asortati cu un tricou alb marime mare, o geaca de piele neagra (nu neaparat clasica geaca de motor, poate fi si o geaca simpla din piele, insa neaparat scurta, mulata si cu fermoar, nu cu capse sau nasturi…). Incalta o pereche de ghete cu toc inalt si destul de gros. Nu uita sa accesorizezi cu bijuterii mari, adecvate stilului rock. Tinuta este ideala pentru club, dar si pentru o iesire cu prietenii. Mai putin adecvata unui concert rock, sa zicem, caci acesta este mai degraba un stil rock demonstrativ, decat unul practic.

Pentru un concert rock putem opta mai degraba pentru o pereche de jeansi negri, mai rupti sau mai uzati, cu un tricou negru sau in culori inchise, cu imprimeuri si inscrisuri rock si geaca de motor asortata cu bocanci negri. Nu este cazul sa exagerezi aici cu accesoriile, poate doar cateva bratari mai mari sau niste lanturi.

Jeansi albastru inchis, skinny, cu ghete de motor (cu tinte sau fara, important este sa aiba botul si tocul tipic bocancilor, chiar daca vei alege o varianta mai stylish), un tricou bej, dintr-un material subtire, care sa cada pe umeri. Poti opta pentru o coafura cu coada de cal dreapta si foarte fina si un machiaj cu eyeliner negru.

Mama surogat

La noi in tara nu stiu daca e legal, nici macar daca se poarta asa ceva. Imi amintesc ca o singura daca am vazut asa ceva, dar era facut totul la negru. Si intr-devar mama surogat primea bani frumusei, pentru ca acceptase sa faca asa ceva. Eu nu stiu daca asa face treaba asta vreodata. Poate doar daca as fi intr-o situatie limita, dar nici atunci nu bag mana in foc.
Nu poti fi o mama surogata, daca deja ai fost mama. Biologic poti, dar sufleteste? Mai ales daca ai mai fost insarcinata. Nu cred ca acele mame surogat nu se ataseaza de copiii pe care-i poarta in pantece. Nu o fi copilul ei, dar tot te atasezi. Mai ales cand il simti prima data lovind, sau cand iti vezi burtica cum creste, cand ii auzi inimioara pentru prima data. Toate astea sunt lucruri care fac parte din sarcina, si care vrei nu vrei le iei cu tine, si le porti in tine. Nici macar nu imi place cum suna cuvantul mama surogat. Asta inseamna practic ca tu esti, nici nu stiu cu ce as putea sa compar o mama surogat. Ceva, care poarta altceva in fiinta ei, pentru alte persoane. Am vazut ca in strainatate, viitori parintii ii ofera mamei surogat cele mai bune conditii, nasterea ar urma sa aiba loc in cel mai bun spital si asa mai departe. Dar de ce nu isi pune nimeni intrebarea: oare nu se pot razgandi?
Ah, banuiesc ca nu au dreptul asta, fiindca teoretic ar trebui sa exista si ceva documente care sa-i asigure pe parinti ca nu se va intampla asta. Daca e totul legal evident.