Siguranta locuintei tale este mai mare daca montezi yale electromagnetice

O casa la tara sau la marginea orasului este visul oricarui individ care locuieste la bloc. Multi isi construiesc vilute in zone cu multa verdeata si isi fac un rai unde sa se retraga cand sunt foarte obositi si au nevoie de odihna. La finalul construirii locuintei va trebui sa aveti grija si de siguranta dvs. si a bunurilor, asa ca va montati o poarta sau o usa mai calitativa. Dupa ce v-ati montat o usa sau o poarta de acces trebuie sa o si securizati cumva intrucat simpla ei fixare nu va scapa de hoti sau de oameni care vor sa va vandalizeze bunurile.

Poate cea mai simpla si mai eficienta metoda de a bloca usile si portile de acces este cumpararea si montarea de yale electromagnetice, produse din inox sau otel, rezistente si cu un design care se potriveste perfect oricarui tip de instalatie. Avantajele unor yale electromagnetice tin de comandarea lor electrica, de posibilitatea fixarii fie prin ingropare, fie prin simpla aplicare, merg la diferite tipuri de usi, de memoria mecanica si de existenta unor sigurante pentru blocare suplimentara. Cele cu memorie mecana au platbanda inox cu deschidere dreapta stanga, altele pot avea cilindru cu cheie si contraplaca, se utilizeaza usor, se intretin simplu, nu au nevoie de conditii speciale de functionare, se comporta bine la variatiile de caldura si de umiditate, se pot monta si fara ajutorul unei echipe specializate. Odata inchise nu pot fi deschise decat prin actionare electromagnetica, inchiderea e etansa, sistemul nu raspunde la alte tipuri de incercari de deschidere decat cea prestabilita.

Alt avantaj al lor este dat de montarea unor numar mai mare pe aceeasi usa pentru un plus de siguranta, se pot demonta usor si remonta unde aveti nevoie, in caz ca schimbati usa sau poarta, firmele care le vand asigura si service-ul, sunt garantate cativa ani si nu se uzeaza chiar daca sunt folosite intensiv.

Chef-ul erou de la 11 septembrie 2001

Multi dintre cei care au salvat oameni in ziua fatidica de 11 septembrie 2001, cand au avut loc atentatele de la WTC, au fost indelung elogiati pe unde s-a putut. Insa sunt si niste adevarati eroi despre care nimeni nu prea spune nimic. Eroi oameni obisnuiti, cu locuri de munca obisnuite, care au facut ceva extraordinar pentru semenii lor.

Asa e si cazul lui Benjamin Keefe Clark. Chef intr-o companie care livra mancare, Clark era cunoscut pentru mancarea sa buna si nu era nicidecum un erou. Insa lucrurile aveau sa ia o intorsatura incredibila pentru Clark in ziua de 11 septembrie 2001. In timp ce pregatea un meniu pentur Fiduciary Trust Company, un avion a intrat fara niciun avertisment in North Tower WTC. De la etajul 96 al South Tower clientii lui Clark se uitau stupefiati la scena macabra. Atunci chef-ul a realizat ca trebuie sa evacueze imediat toata lumea din jurul sau. Era clar ca nu era trecuta in lista de indatoriri a sa sa faca asa ceva, putea foarte bine sa se uite si el pe geam nepasator. Impreuna cu echipa sa de bucatari a evacuat singur tot etajul 96.

Mai tarziu, s-a aflat de fapta sa si de faptul ca a salvat printr-un simplu gest sute de vieti. Fara gandirea sa rapida mult mai multa lume ar fi murit cand Zborul 175 a lovit South Tower WTC intre etajele 77-85. Cu toate astea, Clark nu a avut noroc. Inainte sa loveasca cel de-al doilea avion, chef-ul erou s-a oprit la etajul 78 sa ajute o femeie cu dizabilitati... Moartea sa a survenit instantaneu cand avionul a intrat cu putere in turn...

Marie Curie

Nascuta in Varsovia, Polonia, in 1867, Marie Curie era mereu gata sa se aventureze in cercetare, citea mult, studia tot ce putea. In 1891 s-a mutat la Paris, a intrat la Sorbona, unde a studiat fizica si matematica. Apoi l-a cunoscut pe viitorul sot, Pierre, si s-au casatorit. Impreuna au studiat radioactivitatea si au descoperit poloniul in iulie 1898, apoi, in acelasi an, au descoperit si radiul. Cercetarile lor au dus la perfectionarea razelor X.

De fapt, in timpul Primului Razboi Mondial, Marie era sefa departamentului de radiologie al Crucii Rosii, invatand pe toata lumea cum se utilizeaza razele X. A echipat si ambulantele cu masinariile pentru radiografie, ceea ce a reprezentat un pas inainte in tratarea rapida a pacientilor. Marie si Pierre au primit in 1903 premiul Nobel, iar in 1911 Marie a primit un al doilea Nobel pentru cercetarea in chimie. Expunerea la radiatii foarte multe in timpul muncii a dus la deteriorarea starii ei de sanatate, ajungand sa aiba leucemie si sa moara in iulie 1934, in Sancellemoz, Franta.

Imprimati un aspect placut baii dvs. cu accesorii baie profesionale de la Delta Studio

Vreti sa va infrumusetati baia si nu stiti de unde sa incepeti? Ati putea sa investiti destul de mult si sa schimbati tot ce inseamna mobilier, gresie, faianta, obiecte sanitare. Intreaga operatiune implica timp si idei cat mai creative de amenajare baie, insa rezultatele sunt pe masura interesului acordat fiecarui detaliu. In afara de montarea gresiei si a faiantei, care trebuie alese in functie de cat de mare sau de mica este baia, sa fie in culori cat mai deschise si fara prea multe detalii suparatoare privirii, trebuie sa aveti mare grija si la accesorii baie.

Designul rafinat si calitatea finisajelor facute depind foarte mult de atentia acordata detaliilor si tuturor elementelor care vor face parte din conceptul de amenajare a baii. De la suporturi de prosoape la periute de dinti, toate aceste accesorii baie pot accentua si evidentia anumite zone, pot face timpul petrecut in baie mai placut. Pentru idei inspirate de accesorii si cele mai practice solutii pentru nevoile dvs. puteti arunca un ochi pe oferta online a Delta Studio, magazin online cu produse pentru amenajari interioare si peste 20 de ani de experienta. Daca va doriti o baie in stil modern cu bani putini puteti lua orice accesoriu din categoria outlet, aspectul contemporan oferit amenajarii baii fiind dat de savoniere, inelele prosop pentru bideu, barele prosop, de lampi sau de politele pentru galerie, ori de dispensatoare sau dozatoarele inox.

In plus, oferta diversa prezentata de Delta Studio cuprinde si produse de tot felul pentru spatii publice, din materiale de calitate superioara, garantie si montare usoara, intretinere simpla. Articolele vandute pe site-ul oficial Delta Studio corespund normelor de calitate impuse de autoritati, sunt foarte rezistente, exista si piese de schimb, designul modern se potriveste in orice baie cu un concept adaptat prezentului. Oferta completa si mai multe informatii despre produsele originale marca Delta Studio gasiti pe site.

Costumul de baie care se dizolva

Potrivit unei povesti din Franta anilor 1920, un milionar britanic aflat in vacanta pe riviera franceza descoperise o utilizare foarte ingenioasa a unei textile care se dizolva in apa sarata. El a fabricat costume de baie si le-a oferit femeilor care veneau la o petrecere acasa la el. Dupa ce povestea a devenit virala reporterul care o relatase a trebuit sa prezinte si acest material. Povestea s-a dovedit a fi falsa. Pentru ca in aer era umiditate si o anumita salinitate, mai ales langa oceane, bucata de textila nu putea fi trimisa fara sa se deterioreze. Adevarul e cam greu de dovedit dar se stie ca francezii dezvoltasera un costum de baie care se dizolva. Primele povesti despre asa ceva au iesit la iveala in 1930, dar nu au tinut prea mult si in 1935 totul a disparut subit din atentia opiniei publice. Pana in anii 1960, povestea s-a reinventat, era vorba acum de un designer francez care incercau sa le ofere mai multa libertate de miscare doamnelor si sa le faca mai sexy, asa ca inventasera constumul de baie pentru noapte invizibil, care se dizolva. Mai tarziu povestea a fost preluata de Weekly World News, cei care inventasera BatBoy, in 1994 si 2004.