O dantura perfecta se obtine cu aparate dentare profesionale

De la o anumita varsta, in functie de problemele danturii si de modul in care cresc dintii definitivi, aparatele dentare devin o necesitate. Un aparat dentar este un intrument medical folosit de stomatologi pentru a corecta diverse defecte de crestere a dintilor sau de orientare a acestora, mai exact de indreptare a dintilor. Aparatele dentare pot fi de mai multe tipuri, insa cele mai des intalnite sunt acele aparate dentare mobile si fixe.

Aparatul dentar mobil este perfect pentru orice varsta, se intretine usor, montarea sa este nedureroasa, poate indrepta dintii care au inceput sa isi schimbe pozitia de crestere, dar numai daca nu discutam de situatii severe, in care cresterea e haotica. De obicei, aceste aparate dentare se poarta intre 7 si 11 ani, cand tot ce inseamna defect functional si de orientare se poate corecta mai usor si fara dureri. La anumite perioade se strange respectivul aparat cu ajutorul unei cheite, fortand astfel dintii care nu au locurile bine stabilite sa se orienteze in functie de restul dintilor si sa rezulte astfel o dantura cu toti dintii aliniati corespunzator pe maxilar. Dupa un an sau doi aparatul se poate inlatura, urmand ca la controalele viitoare sa se stabileasca daca mai sunt sau nu dinti de refixat in locurile potrivite. Poate cel mai mare avantaj al aparatului dentar mobil este ca influenteaza pozitiv dezvoltarea maxilarului si a mandibulei, cu rezultate permanente, dintii nu mai stau inghesuiti, pot erupe linistiti, purtarea nu este dureroasa. Spre deosebire de ele, aparate dentare fixe sunt mult mai des intalnite la toate tipurile de pacienti, avand rolul de a repozitiona si de a alinia dintii.

Aparatul dentar fix poate misca fizic dintii in orice pozitie, poate indrepta radacinile, alungi sau scurta coroanele, repozitiona toti dintii, remodela arcadele. Eficienta lui este sporita, este totusi mai greu de purtat decat cel mobil, costurile de tratement sunt inferioare spre deosebire de alte aparate. Ambele metode dau rezultate bune, depinde doar de dvs. sa hotarati care e cea mai buna pentru bugetul dvs. si necesitatile personale. Pentru o oferta completa de aparate si servicii de calitate puteti consulta oricand site-ul oficial Orto Implant, acolo unde veti gasi si informatii utile despre toate procedurile implicate si caracteristicile aparatelor.

Ciocanitorile de sol

Ciocanitorile sunt cunoscute pentru abilitatile lor innascute de a ciocani prin copaci si a cauta insecte, a-si face cuiburile. Insa exista si niste ciocanitori de sol, desi pare foarte ciudat acest nume. Ochii sunt galbeni ca de fantoma, penele sunt de culoarea solului, iar cautarea hranei se face la nivelul solului, ciocanind in el si nu in copaci. Pasarile de acest fel se gasesc in Africa de Sud, Elvetia si Lesotho. Ele traiesc de obicei in zonele montane sterpe, care au pante stancoase, ierburi, si campuri bolovanoase. Unele specii precum ciocanitoarea mare de 30 de centimetri cauta printre stanci si se hranesc doar cu furnici. Cu toate ca furnicile le oferta tot ce au nevoie in materie de nutrienti, ciocanitorile de sol mai mananca si termite si alte insecte. Limba retractila, lunga si lipicioasa a ciocanitorii intra prin toate locurile stramte si reuseste sa prinda rapid insectele. Si femelele, si masculii lucreaza impreuna pentru a sapa tuneluri si camere pentru pui in sol, acolo unde isi fac cuiburile. Dupa ce se nasc puii, partenerii ii hranesc cu hrana digerata.