Stilul boho reinventat in 2015

Stilul boho este unul dintre favoritele sezonului de toamna-iarna 2015, mai ales dupa ce podiumurile de prezentare au fost pline de haine cu influente folk, iar vedete si personalitati importante au ales pentru garderoba piese boho si boho-chic. Boho vine de la “bohemian” si este, asa cum ii spune si numele, un stil boem, un stil vintage, abordat atat in vestimentatie cat si in accesorii. Boho-chic este o reinterpretare mai actuala a stilului, care combina foarte interesant piese vintage cu tendinte actuale.

Daca pentru vara stilul boho este foarte usor de purtat, cu rochite colorate, sandale vintage, machiaj cat mai natural si coafuri simple, in general cu parul lasat liber, pentru iarna stilul boho pune ceva probleme. Foarte cautate in acest sezon, mai ales in oferta magazinelor de ghete femei online sunt cizmele boho. Fie ca alegeti varianta inalta pana la genunchi sau o pereche de botine, optati neaparat pentru piele de caprioara (sau o imitatie care are acelasi efect), fie cu ciucuri fie cu tinte. Aceiasi ciucuri se regasesc si in cazul jachetelor din piele sau din piele intoarsa, sau chiar in cazul fustelor din piele. Pielea de caprioara este materialul sezonului, mai ales pentru acest trend boem si poate fi abordat de la incaltaminte si pana la trench-uri si jachete sau fuste. Palariile boho sunt un accesoriu ideal pentru sezonul rece si dau acest aer boem tinutei. Optati intotdeauna pentru culori tomnatice, un bej, un maro sau un burgundy fiind variantele ideale.

Vesta din blana, fie ea naturala sau artificiala este si ea un must wear pentru acest stil si este foarte usor de purtat atat peste rochii, pulovere cat si peste o jacheta din piele. De asemenea, hainele din blana artificiala sunt potrivite pentru stilul boho, mai ales purtate cu jeans sau cu rochii, fie ele lungi sau scurte.

Accentul tau ii poate face pe altii sa nu aiba incredere in tine

Boaz Keysar si Shiri Lev-Ari, cercetatori la Universitatea din Chicago au inceput sa isi puna intrebari serioare despre cum anume judeca o persoana alta persoana in functie de accentul pe care-l are cel din fata ei. Rezultatele studiului au aratat clar ca toti cei care au un accent diferit de al nostru ii privim cu scepticism si nu prea avem incredere in ei, poate pentru ca sunt mincinosi.

Prima data, ca sa-si testeze teoria, au luat 45 de informatii pe care le-au inregistrat in trei moduri diferite: intr-un accent nativ, cu un accent „moale” (polonez, turc, austro-german), cu un accent puternic, greoi (italian, coreean, turc). Voluntarii au ascultat toate informatiile si le-au catalogat in functie de gradul de incredere acordata. Proprozitiile citite intr-un accent nativ erau mai de incredere decat cele citite intr-un accent greoi, dur. In alta faza a experimentului, participantii au fost informati gresit asupra faptului ca vor participa la un studiu mai special. El va determina dificultatea intelegerii unui vorbitor si determinarii gradului de incredere acordata lui. Inca o data, accentul nativ si cel „moale” au determinat gradul de incredere mai mare decat in cazul accentului puternic, dur, greoi.

Motivul pentru care se intampla asa ceva are legatura cu fluenta cognitiva. Atunci cand discursul unui persoane este greu de urmarit si de inteles, accentul e nefamiliar, creierele noastre muncesc din greu pentru a procesa informatia. Dar creierele nu prea sunt obisnuite cu procesarea greoaie asa ca incepem sa ne indoim de adevarul celor ce ni se infatiseaza. Din acelasi motiv ne amintim rapid propozitii care au rima, melodii, poezii, in vreme ce companiile care au nume scurte tind sa aiba mai mult succes. Asadar, neincrederea in vorbitorii cu accente ciudate, diferite de ale noastre tine de lejeritatea creierelor noastre.