Vinde-ti masina cu succes!

Sfarsitul anului este o perioada nefavorabila in cazul in care incerci sa renunti la masina. In preajma sarbatorilor, piata abunda de anunturi auto. Multi proprietari decid, constransi de imprejurari, ca este momentul pentru a vinde automobilul. Numeroase motive ajuta la cresterea numarului de anunturi auto in aceasta perioada. Unele masini sunt vandute fiindca se apropie perioada sarbatorilor, iar banii sunt insuficienti; pentru altele, in schimb, vechimea este problema. Din luna ianuarie, autoturismul ar fi cu inca un an mai vechi sau pur si simplu le-a trecut sezonul, proprietarul renuntand la decapotabila in favoarea unui 4x4.
 
Oricare ar fi motivul pentru care vei aparea pe site-urile de anunturi auto, fii hotarat ca vrei sa renunti la masina. Pentru a putea face o afacere profitabila, trebuie sa depui efort, iar pentru asta ai nevoie de putina motivatie si siguranta in legatura cu ceea ce urmeaza sa faci.
 
Dupa ce esti sigur de alegere, masina trebuie reconditionata. Este necesar ca petele de pe tapiterie si rugina exterioara sa fie indepartate.  O masina care arata bine poate fi vanduta mai usor si la un pret mult mai bun. De asemenea, daca aceasta are defectiuni tehnice majore trebuie sa fie remediate; o masina cu becuri arse, cu scurgeri de ulei sau alte defecte nu va atrage atentia cumparatorilor. Dupa ce a fost reparata, este timpul stabilirii pretului de vanzare, tinandu-se cont si de o posibila negociere.

Dupa ce masina este gata de vanzare, fa-ti oferta cunoscuta. Nu este de ajuns sa ai o masina sofisticata de vanzare, daca o tii in garaj. Anuntul trebuie publicat in cat mai multe locuri; cu cat este mai vizualizat, cu atat sansele unei afaceri profitabile creste.           
 
Acum, dupa ce toata treaba a fost facuta, este timpul sa astepti. Cei interesati te vor contacta, fiindca o sa-ti observe oferta pe unul dintre site-urile de anunturi auto.

Iarna data in urmarire generala

Oficial, iarna trebuia deja sa se instaleze pe teritoriul tarii noastre de mai bine de o luna, si totusi ea lipseste cu desavarsire. Vremea in capitala, dar si in restul tarii este atat calduroasa incat intr-o tiuta cu maneca scurta te simti lejer. Temperaturile sunt cu multe grade peste limitele normale pentru aceasta perioada.

Dupa spusele meteorologilor, temperaturile neobisnuit de calduroase au sa mai poposeasca peste teritoriul tarii noastre. Chiar daca in zilele urmatoare vremea se va raci, acest lucru nu va dura decat cateva zile. Dupa aceasta perioada de racire, temperaturile ridicate se vor reinstala in Romania.

Aceasta toamna tarzie ne bucura pe o parte, si ne intristeaza pe alta. Oamenii mai in varsta sunt in culmea freicirii spre deosebire de copii, care doresc venirea iernii si ii privesc cu neintelegere pe cei care au o parere diferita.

Temperaturile ridicate ne ofera multe facilitati. Pentru bucuresteni, astfel de temperaturi ii scutesc de la multe cheltuieli. Datorita temperaturilor ridicate, ei nu au nevoie sa foloseasca sistemul de incalzire artificiala oferit de statul roman. Economiile survenite din aceasta incalzire neobisnuita mai aduce pierderi si celor ce distribuie energia electrica sau furnizorilor de lemne sau alte combustibile.

Dupa spusele meteorologilor, vremea calda va mai tine inca cateva saptamani. Dupa aceasta perioada iarna isi va intra in drepturi. Ninsorile vor pune stapinire pe tara, iar copiii se vor putea bucura cu adevarat de fulgii de nea.

Haine ieftine si accesorii la moda

Moda a avansat foarte mult, si nu numai ca a devenit un domeniu tot mai aplaudat, dar este din ce in ce mai cautat de oamenii de rand, care apeleaza la sfaturile stilistilor si a designerilor de prestigiu pentru a arata cat mai bine. 

In prezent avem cel mai probabil infinite optiuni de a completa o tinuta si infinite modalitati de a combina articolele vestimentare intre ele, desigur nu si infinte variante disponibile in dulapul nostru. Astfel ca, pentru a avea si noi in dulap cat mai multe variante tot ce putem face este sa cautam haine ieftine, si nu doar pretul mic este un plus ci si calitatea superioara pentru a putea spune ca am facut o investitie buna. Cine nu s-a lovit de situatii neplacute precum  achizitionarea unui lucru la un pret redus insa de o calitate inferioara, care nu a tinut nici macar la doua purtari. Tindem sa ne indragostim de produsele pe care le alegem, chiar daca dupa multe purtari poate ca le dam la o parte pentru ca ne-am plictisit de ele, dar rolul unei haine pe care o adoram este in cele din urma sa ne tina pana in acel moment al plictiselii, deci sa fie de calitate. Iar daca haina respectiva mai este si ieftina atunci are toate punctele cumulate pentru a putea trece sub proprietatea noastra. Cel putin pentru reprezentantele sexului frumos, a fi la moda si a avea cat mai multe articole vestimentare este o necesitate, un lucru de care nu se pot lipsi, astfel ca ofertele trebuie sa fie cat mai competitive. 

Atentia trebuie aplicata mai ales acolo unde raportul calitate - pret nu este unul potrivit,  dar cel mai bun pont pentru satisfactie maxima si profit la fel de mare este cu siguranta hainereduse.ro, unde moda se uneste armonios cu preturile mici si aveti oferte imbatante.

E ok sa nu fii perfect

Am invatat de-a lungul timpului ca e ok sa gresesti, ca e ok sa nu iti iasa totul asa cum ti-ai propus si ca e ok sa nu fii perfect. Pentru ca viata e scurta si trebuie sa mai lasam lucrurile sa treaca si fara sa ne stresam si sa ne batem capul atat de mult. In fiecare zi ne propunem o gramada de lucruri, incercam sa facem loc pe o agenda imaginara si jobului, si copiilor, si cumparaturilor, si timpului petrecut cu prietenii, si proiectelor personale sau legate de serviciu. 

Tindem sa ne supra-aglomeram si sa ne supraincarcam programul cu o multime de lucruri care ne cer intotdeauna perfectiunea. Mereu avem nevoie sa fim parintele perfect, angajatul perfect, prietenul ideal care reuseste mereu sa mentina legatura cu cei care conteaza. Niciodata nu ne gandim sa ne stabilim prioritati si sa nu cautam intotdeuna perfectiunea in tot ce facem, pentru ca in goana si stradania de a fi perfecti in toate cele nu vom reusi cu siguranta sa fim perfecti nici macar intr-un singur domeniu. Nu stiu sigur despre altii, dar eu stiu clar ca am pe frigider tot soiul de liste si listute cu ceea ce am de facut intr-o zi pentru ca ziua aceea sa poata fi numita o zi perfecta. Duc copilul mare la gradi, vin acasa, fac de mancare pentru copilul mic, lucrez minim 2 ore, culc copilul mic, fug sa iau copilul mare de la gradi, fac de mancare pentru copilu’ mare si copilu’ mic (evident meniuri diferite), culc copiii (slava Domnului, ambii la aceeasi ora), mai lucrez minim 2 ore, fac de mancare pentru seara in familie, culc copiii de seara si petrecem seara in doi. 

Apoi, minim de doua ori pe saptamana iesim sa ne vedem cu prietenii si tot de doua ori pe saptamana imi propun sa ajung la sala… cam asta ar fi, desi sigur ca nu reusesc mereu sa ma tin de program. Asta ma face mai putin perfecta, sau face o zi sa fie mai putin buna…?

Unde amplasam centrala pe gaz

Centrala pe gaz este, la ora actuala, cea mai folosita si mai cumparata centrala, indiferent ca vorbim despre centrale de apartament sau despre centrale de capacitate mai mare, care deservesc locuinte mai mari. Nu numai ca ofera un confort maxim, punand la dispozitia consumatorilor atat caldura cat si apa calda fara niciun fel de restrictii, dar in timp s-a dovedit ca gazul este si cel mai ieftin combustibil. 

Cat despre pretul centralelor pe gaz, nici acesta nu este dintre cele mai ridicate. Centraleieftine - expert instal group gasiti in variante diferite, in functie de capacitatea necesara. Astfel, de la numai 1949 de lei puteti gasiti centrale mici, de apartament, dar si pentru case cu suprafata mai mica, de maximum 120 de metri patrati. Preturile variaza in functie de tipul centralei (in condensatie, cu tiraj fortat sau cu tiraj natural), insa in mod cert aici veti gasi cea mai buna varianta pentru bugetul disponibil. Insa, tot din punct de vedere al bugetului, centrala pe gaz mai ridica o problema, destul de importanta: amplasarea sa. Astfel, o centrala pe gaze va necesita in principiu o incapere separata, de regula camera tehnica la constructiile noi, sau o incapere anexa la constructiile mai vechi, care nu au prevazuta camera tehnica. Problema apare la centralele de apartament, care neavand cum sa fie amplasate intr-o camera separata, se recomanda sa fie amplasate fie intr-o debara cu aerisire (cazul cel mai fericit), fie incastrata in mobilierul de bucatarie, insa cat mai aproape de o fereastra. 

Dimensiunile unei centrale nu pun probleme de amplasamant; tocmai de aceea, cele mai populare centrale pe gaz sunt cele murale. Pentru suprafete foarte mari ce necesita incalzire se recomanda centrale cu capacitate foarte mare, care de regula sunt si mai mari ca dimensiuni si se amplaseaza pe pardoseala.

Papanasi

Papanasii sunt atat de buni, incat as manca zilnic daca as putea. Sunt crocanti, parfumati, putem spune ca si sanatosi. Desi din cand in cand iesim cand iesim in oras ne cumparam papanasi, ii putem prepara si in casa, cu minimum de efort. Duminica aveam pofta de ceva dulce si in mai putin de o ora, acestia au fost gata.

Pentru a pregati papanasi, aveti nevoie de 500 grame de branza, 100 grame de zahar, doua oua, un varf de cutit de bicarbocat de sodiu, o esenta de vanilie si 200 grame de faina.

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza ouale si vanilia, iar la sfarsit se adauga faina.  Aluatul final nu trebuie sa fie lipicos. Puteti sa mai adaugati faina daca este prea lipicios. Se fac rotunduri, le turtim, iar in mijloc se face o gaura. Se pun in ulei incins timp de aproximativ cinci minute, apoi le scoatem pe un servetel.

Pentru un gust mai bun si o aroma imbietoare, adaugati inghetata (sau smantana) si dulceata de visine.

Ce reprezinta hainele pentru noi in prezent

Chiar daca de cele mai multe ori oamenii tind sa achizitioneze hainele numai pentru a fi in pas cu moda, trebuie sa ne amintim si de realul scop al lor si anume acela de a ne acoperi corpul. In trecutul indepartat, dupa cate stim, oamenii pesterilor nu aveau aceste “nevoi” ca sa le numim asa, iar materialele textile erau departe de necesitatile vestimentare, mai ales pentru ca evolutia umanitatii nu atinsese nici macar nivelul minim, iar gratie naturii, articolele vestimentare erau si ele limitate, uniformizate sau adesea - absente. 

Cu timpul insa omul a inceput sa simta nevoia sa isi acopere corpul, incepand sa opteze pentru haine cat mai extravagante, ajungandu-se ca si in prezent, cand hainele reprezinta deja o adevarata moda, un hobby extrem pentru unii, o necesitate pentru altii, un lux sau o nevoie, insa in forma cea mai apropiata de realitate putem spune in felul urmator: “hainele reprezinta un lucru impus de societatea in care traim”. Asadar ce mai sunt sau cum sunt vazute hainele in ziua de azi si cum ne mai raportam la ele daca nu prin calitate, pret bun, accesibil, diversitate si unicitate. Cu siguranta multi oameni sunt nemultumiti de ofertele unor magazine care dispun de haine facute la stoc, identice, care nu au acel ceva care sa atraga si sa faca omul sa il ia si acasa. Prezentarea unei haine, deci modul in care cumparatorul o expune, reprezinta punctul decisiv in acest sens. Pe http://www.hainereduse.ro, nu numai ca veti gasi preturi bune la haine ieftine, dar veti avea sansa sa achizitionati si produse unice pe care le puteti accesoriza dupa bunul plac. 

Si dupa cum se zice la noi in popor ca nu haina il face pe om insa il reprezinta destul de bine, de ce sa nu ne alegem cele mai bune articole vestimentare, care nu numai sa ne reprezinte insa sa ne ofere si o identitate aparte.

Sfarsit si inceput continuu

Desi e stupid, oricat de mult as incerca sa mai am si scapari, imi place sa fiu om si mi-as dori sa fiu simplu. asta am facut de cateva zile incoace, pana m-a apucat o panica tarzie, la miez de noapte care mi-a soptit: "esti nebuna??? tu nu stii sa traiesti asa ca ei!". si mi-am dat seama ca da, sunt proasta cateodata si-mi place al naibii de mult treaba asta. dar ma plictisesc destul de repede, ma plictisesc destul de repede sa traiesc ca altii.

Ma plictisesc sa ies in baruri, sa ma imbat si sa stric banii pe lucruri inutile, ma plictisesc sa ajung acasa cu cate unu' agatat aiurea care nici macar emotii nu-mi provoaca, doar l-am luat de dragu' de a-i face pe plac, si cand sa pasim pragul i-am inchis usa in nas. apoi am strigat zambind PENTRU CA POT! ma plictisesc sa ma trezesc dimineata si sa sa ma culc inainte de ora 1 noaptea, pentru sa nu e in firea mea sa dorm dupa program, nu-mi place sa pierd timpul dormind.

Ma plictisesc sa socializez cu oamenii pentru ca oricum parca nu-mi provoaca nimeni niciun schimb de energii, toata lumea e seaca, nimeni nu mai are ceva special, finut, care sa te atraga. stau cu ei de plictiseala, ca sa ma plictisesc cu motiv, si tot timpul ma ridic de la masa cu o replica pe masura si plec fara sa-mi iau la revedere. pentru ca ma plictisesc....

Ma plictisesc sa citesc, pentru ca simt ca deja stiu totul si nimic nu-mi spune, nu-mi mai arata vreun orizont distinct, toate sunt la fel doar ca ajungi la ele prin cai diferite. cuvintele sunt identice, doar aranjarea lor in pagina diferita.

Ma plictisesc repede de muzica, pentru ca oricum si asta e facuta dupa un tipar si ma seaca ritmurile stranii, care ma tin in extaz pentru cateva clipe mute si apoi ma trantesc cu iuteala la pamant. ma plictisesc de patul din chiria noua, dar niciodata de asternuturile pe care le am de ani de zile si nici de Ivan, pentru ca el e unicat pentru un om unic, asa ca mine.
 
Ma plictisesc de aerul asta apasat din jurul meu si de aceleasi idei care-mi zboara prin minte, pentru ca nici macar ele nu mai au puterea sa fie irepetabile. ma plictisesc de iubirea de-o zi si apoi imi bag tot, devin un balon plin de nevroza, imi iau delir cateva clipe si ma arunc in podea, printre gaurile parchetului. si acolo stiu ca nici macar nu mi-a trebuit ce am cautat. ma plictisesc de scris repede pentru ca oricum cei care isi asuma cuvintele nu cauta decat laxative pentru suflet. ma plictisesc sa fiu, dar acestui lucru nu-i pot pune capat, pentru ca fara mine, lumea s-ar termina intr-o clipa.

Si ma plictisesc enorm de mult sa mananc, poate de asta am cateodata ameteli, pentru ca uit ca trebuie sa ma plictisesc mancand. ma plictisesc pana si de muzeele care cica ar trebui sa-mi arate lucruri noi, de toate distractiile care ar trebui sa fie culte si de iarba pe care o fumez la ocazie, de la unu' de la altu' prin orase srabatute in graba sau in tihna.